úterý 29. srpna 2017

Máta klasnatá

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Mäta klasnatá nieje rozšírená v predaji ako čaj na Slovensku pri tom má tak isto liečivé účinky ako mäta prieporná. Liečivé vlastnosti a účinnosť.


Máta klasnatá (Mentha spicata) Má jemnou chuť a vůni a rovněž neobsahuje silný mentol. Volně rostoucí živé ploty.

Její drobné kvítky jsou jemně nafialovělé, aroma je mírné, neagresivní. Objevte tajemství esenciálních olejů hojících tělo i duši v každé kapce. V kuchyni mátu dělíme zhruba na dvě skupiny, a to na mátu klasnatou a na mátu peprnou. Máta patří mezi nejpoužívanější rostliny a ve velkém množství se pěstuje téměř na celém světě. Máta vodní (Mentha aquatica) je silně aromatická bylina, druh rodu máta , která vyrůstá, jak napovídá druhové jméno, hlavně na vlhkých místech.


Máta má více druhů a kultivaru, tak její vzezření vypadá často rozmanitě. Popíšeme si některé z nich. Topitz Mentha viridis var.

Courtois Mentha viridis subsp. Otužilá vytrvalá bylina rozkvétající v létě drobnými nafialovělými květy. Chlad máty pochází z éterického oleje zvaného mentol. Tato krystalická látka nám stimuluje v buňkách ty receptory, které vnímají chlad.


Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek. Původem pochází ze Středomoří, ačkoli dnes je u nás velmi hojně zastoupená. Do České republiky ji zřejmě přinesli Římané.


Hlavní účinky: Podporuje trávení a může poskytnout podporu při příležitostných žaludečních potížích. Podporuje dobré soustředění a povznáší mysl. Prodej semene zeleniny, rostlin, květin a bylinek. Je to nejběžnější odrůda.


Velká nabídka osiv a semen jako jsou rajčata, papriky, různé bylinky a další plodiny. Její listy jsou dekorativní, zelené, mírně chlupaté a obsahují vysoké množství vonných silic, což způsobuje její typickou, nezaměnitelnou aromatickou vůni. Pochází z jižní Evropy a Středomoří.


Od července do září kvete množstvím fialových květů.

Vyséváme v březnu až květnu do pařeniště, nebo za okno. Máta peprná je velmi nenáročná bylinka na pěstování. Venku vyséváme od konce dubna do května.


Má ráda plné slunce i polostín a dostatek závlahy. Ideálně jí svědčí vlhká, humózní půda. V dobrých podmínkách prospívá a je potřeba si dát na to pozor, jinak nám může lehce zarůst celý záhon. Mátový BIO ( máta klasnatá )- hydrolát, 2ml.


Mátová květová voda ALTHO z máty klasnaté pro mastnou, smíšenou pleť, stahuje rozšířené póry. Máta je také dobře známá pro svou schopnost uvolňovat zacpaný nos a osvěžit dech. Mentol, který je v mátě obsažený, podporuje trávení, jelikož stimuluje odtékání žluče a dalších trávicích šťáv.


Z toho důvodu se máta často využívá v léčivech proti překyselení žaludku a pálení žáhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky