úterý 29. srpna 2017

Pěstování rajčat v pytlích

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Vhodné jsou silné pytle (čiré i černé) a doporučuji vždy ustřihnout roh, aby mohla odtékat přebytečná voda.


Pěstuji je v pevných černých igelit. Není to náročné, postačí na to malá plocha, a když vás taková pytlová zahrádka přestane bavit, přesunete ji o kus dál.

Než v malých taškách, který se rychle prohřejí na sluníčku a špatně při dešti odtéká voda, jsou velké plastové pytle. Pěstování rajčat v taškách. Zalévat vykvašenýma kuřincema, je dobrý nápad. Jen pozor na spálení, do konve stačí, malý kelímek od jogurtu. Lépe hnojit víckrát, než spálit.


Tady je pytel na sázení, když je nachystaný. Jinak je velký asi metr. Topení peletami je pro každého, kdo chce pohodlné automatické vytápění s nízkými náklady bez práce.

A které je současně moderní a ekologické. V tomto jednoduchém návodu se zaměříme na pěstování rajčete v nádobách a. Vše o pěstování rajčat : na záhoně, v pytlích , ve skleníku, výsadba a hnojení. Snadno si můžete vypěstovat balkónová rajčata , ředkvičky, saláty nebo chilli. Také je úspěšně pěstuji v pytlích a chci se podělit o malou vychytávku. Avšak měla jsem problém sehnat kvalitní a objemný pytel.


Pro pěstování rajčat v bytě je nutné splnit několik základních podmínek, a těmi jsou: dost velká nádoba, výběr odrůd schopných růst v bytě (menší rajčata), velmi světlé místo, dostatečná opora pro rostlinu, bohatá, ale organická výživa, kterou budeme pravidelně dodávat. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si. Přitom samotné pěstování není nikterak složitou záležitostí, určitě nepotřebujeme záhon a můžeme se do pěstování pustit třeba na balkoně panelového bytu, či doma na terase, na dvorečku nebo zahrádce bez záhonků. Vlastnoručně vypěstovaná. S pěstování rajčat přímo na záhoně v přírodní zahradě to není úplně růžové.


Zkušenosti s bio či eko či přírodním pěstováním jsou spíše negativní. U pytle se ustřihne jeden roh, aby přebytečná voda mohla odtéct ven, ale jinak není pěstování nijak složité. Stejně jako u ostatních druhů pěstování přivážeme rajče dle typu k opoře.


Jedinou nevýhodou je možnost vyčerpání živin z půdy, která se v tomto případě orientuje pouze na objemově omezený pytel. Proto je dobré rajčata v pytlích řádně přihnojovat, především vápníkem a fosforem.

Při pěstování rajčat na balkóně vám samozavlažovací truhlíky ale především ulehčí péči. Aby rajčata dobře rostla a především plodila, potřebují hodně vody. Díky samozavlažovacím truhlíkům nebudete muset zalévat tak často a rostliny stále budou v nejlepší kondici.


Jistě to každý již někdy viděl. Co se týče výsadby, je stejná jako na záhonu, jen se doporučuje ustřihnout roh pytle pro odvod přebytečné vody a hlavní je, rajčata dostatečně hnojit, aby zbytečně nepopraskala. V pytlích rajčata dozrávají dřívěji. Pro pěstování si připravte klasický zahradnický substrát, který koupíte v každém obchodě se zahradnickými potřebami, nebo ještě lépe, kupte si rovnou substrát pro plodové zeleniny.


Ještě si připravte chlévský hnůj, který se prodává v malém balení upravený do granulí. Nejrychleji vyklíčí při teplotě °C. Předpěstované sazenice pro skleníkové pěstování jsou k dostání od konce dubna, kolem poloviny května se nabízí velké množství sazenic pro pěstování na venkovních záhonech nebo v pytlích. Ostatně trocha té přírody potěší každého, i když je v miniaturním provedení. Jednou z rostlin, jež se těší velké oblibě v pěstování na balkoně, jsou rajčata.


Důležité je, vybrat tu správnou odrůdu. V okamžiku, kdy tyto rostliny přesadíme ven na záhon, získáme ve fóliovníku dostatečný prostor pro pěstování všech odrůd rajčat , kapií, dýní, paprik, okurek, cuket a dalších druhů zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky