čtvrtek 31. srpna 2017

Modrá skalice na mech

Zezelenal mi plot, tak jsem ho natřel modrou skalicí ( roztok) a pomohlo to. Já míám se skalicí ty nejlepší zkušenosti. Modrá skalice proti mechu.


Rozhodně bych jí nedoporučil na jakékoli betony. Moje zkušenost z měděným drátem je nulová.

Rychleji se uchytí na porézním povrchu, ale osídlí i velmi hladké tašky, plech či sklo. Pod mechem se drží vlhkost a krytina ztrácí kvalitu. Jednou z možností je vyhubit mech roztokem modré skalice s vodou.


Tu na střechu dostanete pomocí stříkací pistole na barvy. Namíchejte ho v poměru 1:10. Obyčejná sůl I ta dokáže s mechem zatočit. V zimě možná chodníky solíte, a tak se na jaře objevuje mech méně.


Mech by měl také zmizet.

Cíleně ho ale můžete jejím použitím zlikvidovat i jindy. Pozor ale na větší množství soli, jež prosakuje do půdního podkladu. Uváděná modrá skalice je síran měďnatý a na mech nemá vliv.


Připojit reakci Jak zničit mech host - xxx. Velmi častý dotaz je na dobu, po kterou je střecha chráněna. Bohužel na střeše nevydrží nic věčně, i povrch tašek nebo eternitu postupně ubývá. Start Your Vacation Today! Budget Across 3Booking Sites.


Top Providers and Booking Sites. See Rentals Where Pets are Welcome! Place that Comes with a Pool! Best Value for Your Travel Money.


Velmi inspirativní řešení problémů s mechem pak představuje umístění pruhu měděného plechu v horní části střechy. Ten totiž oxiduje a měděnka, která z něho při dešti stéká, ničí mech. Po několika letech je nutné pásek vyměnit.


Sůl, modrá skalice a další chemické substance snad jen v případě, že ošetřená plocha nesousedí se studnou.

Betonová dlažba z obrázku také solení příliš nesnáší. Ze zkušenosti je nejlépe v suchém období ostrým koštětem mech vymést ze spár a pak možná použít mírnou chemii jako prevenci. Přejít na : tento příspěvek (zjistit adresu). Dělá se mi mech na eternitových šablonách na severní straně střechy. Skalice modrá na likvidaci mechu.


Stačí opět rozpustit pár gramů skalice modré ve vodě. Přesný poměr vody a skalice odvíjející se od velikosti plochy uvádí výrobci vždy na obalech. Roztok je třeba nalít do rozprašovače a následně postříkat místa, kde je mech a nechat ji tam působit asi hodiny. Zelená skalice je méně razantní, než její modrá příbuzná, ale i tak pozor jednak na životní prostředí, jednak na naše ruce, které mohou jakékoliv chemikálie poleptat. Rukavice nejsou dobré jenom do tanečních!


Likvidace mechů a lišejníků. Byl mi doporučen postřik modrou skalicí, kvůli. Na střechu se nanese velmi tenká vrstva minerálu podobného složení, jako je minerál malachit (v čisté podobě se používá ve šperkařství jako polodrahokam). Tento minerál je jako většina nerozpustných minerálů odolný proti povětrnostním vlivům, a proto zůstane na střeše velmi dlouho.


Navíc představuje naprosto nevhodné prostředí pro růst mechu. Otvírám toto zastaralé vlákno, neboť všude se vyskytují rady, jak a čim odstranit mech z betonové střechy. Jedni modrá skalice , jiní zelená, další.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky