středa 5. října 2016

Zavařené višně

Višně jsou velmi oblíbeným ovocem. Zavařovat višně recepty, které budete milovat. Višňovou drť necháme asi hodin stát, potom ji prolisujeme na mlýnku na lisování ovoce a sirup nalijeme do nádoby, kde ji necháme chvíli stát, aby se usadil kal. Pak sirup hadičkou opatrně stočíme do připravených lahví.


Sklenici uzavřeme a necháme uležet nejméně měsíce, aby pustila šťáva z višní a višně pěkně nasály do sebe rum. Tématické fráze: zavařené višně recept višně recepty zavařené višně tresne ve vlastní šťávě višně s cukrem višně recepty na višně višně zavařené ve vlastní šťávě višně v cukru domaci visen ve vladtni stave visne zavarene recepty z višní recept visne višně recept svestky ve vlastni stave bez cukru višnězavařené jak se zavařují višně receptna.

Vložíme do skleněných lahví a zalijeme medem. Sterilizujeme - min při teplotě - st. Zasypeme cukrem a promícháme. Višně, které budou vyčnívat nad hladinu, začnou plesnivět.


Kuchyně není vidět, protože třešně jsou všude? Nezoufejte, přinášíme vám několik tipů, jak z třešní vykouzlit nejednu dobrotu. Tvarem připomínají třešně, jejich barva je ale.


Cukr svaříme ve vodě s octem, hřebíčkem a celou skořicí.

Podobně jako višně můžeme zavářet maliny, borůvky, jahody atd. Vyberte si z těch nejlepších i klasických receptů, obsahujících zavařené višně. Přehledný postup přípravy, zdravé recepty, česká i světová kuchyně.


Naplněné švestky narovnáme do vhodné sklenice a zalijeme je rumem tak, aby byly zcela potopené. Zavařené višně můžete použít do koláčů, pralinek, dezertů nebo jen tak … Domácí višňový likér – griotka. Co byste ale určitě neměli opomenout, je domácí višňový likér – griotka.


Na vál dáme loupané mleté mandle, prosetý práškový cukr, vanilkový cukr a citronovo. Použité suroviny: kg višně , dle chuti cukr krupice. Jak recept připravit: Omyjeme višně , dáme do skleničky, přidáme lžíce cukru, zalijeme vřelou. Zavařeniny z višní jsou velmi oblíbené pro svou specifickou a lahodnou chuť.


Autor: Archiv ireceptar. Rybíz v medu Potřebujeme. Zralý rybíz propláchneme na sítu a necháme okapat. Zbavíme ho stopek, nasypeme do sklenic a zalijeme medem. Pevně uzavřeme a sterilujeme 10–minut.


Na libru višní pokrop nebo navlaž čistou vodou libru cukru a nech ho v čisté nádobě na plotně rozpustit. Od pěkných zralých višní uřízni vždy půl šťopky, přemej je v čisté vodě, vhod je do toho cukru a nech je několik minut povařit, načež je vyber á nech je na míse vychladnout. Ale tentokrát jsem už neměla doma švestky, tak jsem koupila zavařené višně a toto byla opravdu pochoutka.

Chutnalo nám ještě víc než se švestkami. Zalijeme horkým nálevem, aby byly višně potopené, uzavřeme víčky a zavařujeme minut při °C. Višně: Nakládají se nejčastěji do rumu, ale také i do jiného destilátu.


Na kg višní, použijte 3g cukru. Omyté višně naskládejte do sklenice a každou vrstvu zasypte cukrem. Nakonec vše zalijete alkoholem. Jahody: Stačí je jen opláchnout a odstopkovat. Po vrstvě je skládejte do sklenice, kterou opět zasypte cukrem a zalijte rumem.


Vše musí být ponořené a uskladněné v chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky