čtvrtek 1. září 2016

Marinovaná krkovice na grilu

Krkovice na grilu má mít svoji vlastní masovou chuť bez dalších přísad. S jedinou výjimkou a tou je kvalitní olej a rozmarýn. Pokud si chcete připravit nějaké lahodné maso na grilu doporučujeme krkovici. Měla by být částečně prorostlá. Určitě si na ní vy i vaši další strávníci u grilu moc pochutnáte.


Marinovaná krkovička na grilu recepty, které budete milovat.

Plát krkovice položte na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svažte potravinářským provázkem a konce odstraňte, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování vám bude maso díky provázku lépe držet tvar. Krkovičku som nakrájala na plátky, okraje som narezala, aby sa pri pečení nekrútili, nesolila som, ale vyklepala.


V mise som zmiešala olej, koreniny a horčicu. Nejdříve si připravíme marinádu. Víno promícháme s brusinkovým džemem, cukrem, octem a pomerančovou šťávou. Přidáme bobkový list, snítky tymiánu, kousek celé skořice a vše za občasného míchání na mírném teple zvolna vaříme asi - minut.


Zhoustlou marinádu necháme zcela vychladnout. Na dno misky rozprostřeme na měsíčky nakrájenou oloupanou cibuli.

Na ni položíme plátky masa, česnekovanou stranou nahoru. Zalijeme olejem, zakápneme balzamikovým octem, přikryjeme víčkem a dáme do lednice. Marinád existuje velké množství, můžeme je ochucovat nejrůznějšími čerstvými bylinkami, které pěstujeme nebo si koupíme. V celku na roštu grilu s poklopem ugrilovaná, přes noc marinovaná , krkovice servírovaná s různými přílohami pěkně rozkrájená na plátky. První je marinovaná vepřová krkovice na grilu a druhá je bez marinády.


Sůl, čerstvý mletý pepř a marinádá se přidává v době, kdy je maso na roštu. Třetí způsob je solení masa bezprostředně před konzumací, těsně po ugrliování. Vyzkoušejte všechny možné způsoby a budete se sami divit, jak je možné, že každý kousek masa je originál. Zde je další tip na recept s kořenící směsí – tentokrát na krkovici.


Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás. Druhý den zprudka opečeme kus krkovice ze všech stran, potom pozvolna dopékáme na grilu pod poklicí cca hodinu, při grilování otáčíme. Pro urychlení proležení i propečení můžeme krkovici předem nakrájet na plátky, marinovat a grilovat již jednotlivé porce.


Vepřová krkovice na víně. Plátky vkládáme na gril a zvolna, aby se nepřepaloval tuk ani maso, opékáme spolu s hlavičkami žampionů, které rovněž okořeníme. Na talíři podáváme s plátky rajčat a vařenými brambory. Vše zakápneme olejem, promícháme, přikryjeme a necháme marinovat přes noc.


Poté maso vyjmeme, očistíme od zeleniny a vkládáme na rozpálený gril. Zeleninu si vložíme do pánve na gril, orestujeme, zalijeme trochou vody a necháme dusit po celou dobu grilování masa. Maso grilujeme minut z obou stran.

Deň pred plánovanou grilovačkou zvyknem mäso napácovať-marinovať, nechávam postáť cez noc v chladničke, aby mäso dobre nasiaklo chuťou marinády. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Rošt grilu ještě jednou očistíme kartáčem a potřeme kusem špeku.


Při grilováním nezapomeňte na potírání zbylou marinádou. Italská a rakouská kuchyně se bez telecího masa neobejde, u nás je spíš „popelkou“, což je chyba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky