čtvrtek 29. září 2016

Jak nakrájet cibuli

Jak nakrájet cibuli en: How to chop an onion. Pro jejich přípravu je potřeba také cibule, bez ní to není ono. Tady se používají dva způsoby krájení cibule. Buď nakrájet cibuli na plátky, nebo na měsíčky.


Někdo používá cibuli na čtvrtky. Vždy záleží na mlsném jazyku strávníka. Televizní program Food Detectives zjistil, že to je nejúčinnější způsob, jak zmírnit slzy. Pokud však chcete cibuli nakrájet pěkně, rychle a bezpečně vyžaduje to i jisté know how.


Připravte si cibuli – tolik, kolik do daného receptu potřebujete. Dále budete potřebovat prkénko na krájení a pořádně ostrý nůž. Praktické rady a tipy s názornými ukázkami, jak správně nakrájet cibuli. Vše vás naučí šéfkuchař Martin Polačko. Cibuli jsem předem neoloupal, takže to budu muset probrat.


Nebuďte tak blbí jak já! Jestli umíte breakdance, tohle pro vás bude hračka. Správně pokrájená cibule je základ mnoha jídel, a když se naučíte zvládnout tu správnou techniku, ušetříte si mnoho.


Krájejte cibuli jako šéfkuchař! Jednoduše, rychle a bez zbytečných slz. Možná si říkáte, že nakrájet cibuli není žádná věda, ale stejně ji většina lidí dodnes krájí špatně. Její chuťové vlastnosti nabídnou.


Do obyčejné vody namočte cibuli asi tak na minut. Ale pozor, voda musí být studená. Cibule nejen že se vám bude snadno loupat, ale. Také Vám dělá problém udržet při krájení cibuli aby se nerozpadla a šla nakrájet na kostičky až dokonce? Poradíme Vám jednoduchý trik.


Napomoci může také velmi ostrý nůž. Díky němu bude řez čistší, buňky cibule se tolik nezdeformují, takže více šťávy zůstane uvnitř cibule a. Podívejte se, jak jednoduše cibuli nakrájíte, aniž byste uronili byť jen jedinou slzu. Trik spočívá ve správném vykrojení její spodní částy, která je.


Pro lepší orientaci přirovnám cibuli k jablku, které má šťopku a bubáka. Takže cibuli po oloupání rozkrojím na půlku řezem od šťopky k bubákovi, položím na prkénko řezem naspod. A nyní jak správně krájet, popř.


Podélnými řezy od šťopky k bubákovi a poté krátit, nebo obráceně? A stejně tak každý, kdo se naučí krájet cibuli rychle. Důležité také je, kam odkládáte nakrájenou cibuli. Cibule je základní surovinou pro značné množství pokrmů. Jestliže krájíte jednu, je to jasné, ale při krájení většího množství cibuli dávejte do nádoby s víkem, aby výpary z nakrájené cibule na vás nepůsobily.


VIDEO: Jak snadno nakrájet cibuli Cibule, krájení Názorně vám poradíme, jak nakrájet cibuli bez toho, abyste se řízli do prstu, nebo se vám kolečka rozutíkala po prkénku. Přemýšleli jste někdy o tom, že byste právě hodil svou cibuli na zeď? Tenhle člověk má a pro něj to fungovalo dobře. A co karát sekání vaší cibule. Odstraníme pouze slupku (nikoliv stonek ani kořínky) a cibuli rozkrojíme podélně (od stonku ke kořínkům).


Obě poloviny plochou stranou položíme na prkénko. Jak se dá čekat, stejné rady, které jsme psali o česneku, platí i pro cibuli. Je tu ale ještě něco navíc. Různé výzkumy ukázaly, že když krájíme cibuli podélně, od shora dolů místo napříč středem, omezí se ostrost aromat a také množství slz. Jak v případě cibule tak i česneku zvýšíme intenzitu aromat použitím mixéru.


V cibuli byly prokázány i další tělo léčivé složky, k nejznámějším patří: Flavonoidy, které významně působí, díky antioxidačním účinkům, jako prevence rakoviny a onemocnění kardiovaskulárního systému. Kvercetin je další složkou, která má antioxidační účinek, zároveň však působí protizánětlivě. Jak krájet cibuli bez pláče? Jediné, co musíte udělat, je zbavit se před krájením kořene cibule.


Metoda je to přímo geniální! Také míváte obvykle problémy s krájením cibule? Ani při sledování filmu Titanic jste neplakali tolik, jako nad obyčejnou cibulí? Mnoho lidí se vyhýbá krájení cibule, protože je začnou pálit oči a tečou jim slzy. Přitom to vůbec není nutné.


Jen je třeba znát šikovné fígle, jak. Pokud často vaříte a již Vás nebaví ronit slzy při krájení cibule, je zde řešení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky