pondělí 26. září 2016

Trvalky kvetoucí v létě

Teď je ta správná doba na vysazování, přesazování a dělení trvalek, které budou kvést v létě nebo na podzim. Naopak vůbec nehýbejte s jarními trvalkami. Obdobím plného léta rozumíme červenec a srpen, i když samozřejmě nemusí nastat přesně 1. Trvalky kvetoucí v létě Trvalky jsou ozdobou květinové zahrady celý rok.


Už brzy na jaře nakvétají čemeřice či kamzičníky, podzim patří astrám, jiřinám a chryzantémám. Nejčastěji se pěstují kultivary kvetoucí červeně, bíle, růžově, žlutě.

Květy mají většinou plné, ale i jednoduché. Při větších mrazech výhony pnoucích růží namrzají, proto pro ně vybíráme stanoviště v teplejší chráněné poloze. Pnoucí růže vyžadují při jarním řezu. Rychlé dodání, skvělé ceny, kvalitní rostliny. Kvetoucí trvalky jsou krásné – ovšem po několika týdnech je jejich nádhera ta tam.


Zahradnictví Arónie nabízí keře a trvalky kvetoucí v létě. Některé však po zpětném řezu vytvoří nové květy – remontují. Jakmile rostliny v létě odkvetou, sestřihněte je na šířku dlaně nad zemí.


Trvalky vhodné na slunce, na suchá místa, trvalky na úpal.

Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté druhy (pivoňky, floxy) a také trvalky dlouhokvetoucí (krásnoočko, kakost ´Rozanne´). Flora říše rostlin Co to jsou trvalky: Mezi trvalky zahrnujeme rostliny, které žijí déle než dva roky.


V létě toho kvete nejvíce. Sklalničky a trvalky na zahradě mají nestastupitelné místo. Pokud toužíte po trvalce kvetoucí po celé léto sáhněte například po svícníku, krásnoočku. Mnohé trvalky časného léta mohou kvést ještě počátkem tohoto období – jestliže jim přeje počasí, jsou-li dobře přihnojené anebo z různých důvodů začaly kvést pozdějí. O pivoňce netřeba mnoho psát, tu každý zná a ví, že jejím krásným květům konkuruje jen růže.


Jejich pěstování stojí minimální námahu, která spočívá v občasném tvarování, některé potřebují na zimu přikrýt chvojím, výjimečně vyžadují zálivku a hnojení. Důležité ale je vybrat oblíbeným keřům správné stanoviště a vysadit je do odpovídající půdy. Zato budou celé léto pastvou pro oči.


O kvetoucí okrasu se postarají nejen růže a trvalky. Také mnoho dřevin vnese v létě do zahrady barvy a vůně. Vybrali jsme pro vás deset obvyklých i méně známých druhů, z nichž aspoň jeden by na vaší zahradě neměl chybět. Těchto způsobů je několik. Z velikého sortimentu vzpomeneme rozmnožování těch nej vděčnějších druhů.


Vegetativně můžeme rozmnožovat trvalky dělením trsů, řízky a roubováním. Trvalky umí vytvořit z květů tak barevný ohňostroj, až oči přecházejí.

Nízké rostliny s masitými lístky seskupenými v přízemní růžici. Některé druhy jsou domácí u nás, jinak většinou pocházejí z Pyrenejí a Alp. Nevyužitý kout zahrady snadno zkrášlíte skalkou, o kterou není třeba tolik pečovat.


Trvalky různých barev kvetoucí na podzim do vaší zahrady. Kvalitní rostliny pro Vaše krásné záhony. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s. Přeneseme do světlé místnosti nebo pařeniště s teplotou mezi 10–15°C.


Na jaře, po odeznění mrazů, narašené a zakořeněné rostlinky vysazujeme do volné půdy nebo do nádob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky