pátek 30. září 2016

Včela zednice

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Nežijí ve velkých rojích, jako včela medonosná, ale skrytým velmi nenápadným životem.


A tak unikají pozornosti laiků, ale i profesionálních včelařů, kteří často ani netuší, že existuje několik stovek druhů jiných včelek. Mějte stále při ruce aktuální dění na webu ČeskéNápady. Zednice , autor: Jiří Bohdal,. Nežijí totiž ve velkých rojích, jako včela medonosná, ale poustevnickým velmi nenápadným životem. Nakladou do vhodné dutiny nebo chodbičky svá vajíčka, kde každému vytvoří zvláštní komůrku.


Když zaplní celou chodbičku vajíčky a potravou pro ně, uzavřou vstupní otvor hlínou ( zednice , maltářky) nebo úkrojky listů (čalounice). Je velmi pravděpodobné, že během roku se na hnízdišti vystřídá celá řada různých druhů. Osmia rufa Je to drobná včelička (až mm) z čeledi čalounicovitých. Tady by mohly zabrat včely zednice.


Jestli se zadaří dám vědět. Také plánuji vybudovat ještě jeden domeček z nařezaných dutých stébel bambusu nebo něčeho podobného. Základ už mám, ještě nařezat stébla. Včela medonosná je zařazena mezi hospodářská zvířata, proto by měl mít každý včelař uzavřené pojištění odpovědnosti za škodu.


Umístění úlů Každý úl by měl být po pečlivé úvaze umístěn tak, aby sousedy a ostatní obyvatele nijak neomezoval a neškodil jim (bodají většinou starší včely). Je menší,než včela medonosná. Tyto včely si staví svá hnízda omítnutá bahnem.


Včelařský klobouk se závojem, včelařské rukavice, kuřák, rozpěrák a smetáček. Právě si zobrazuješ nalezené výsledky hledaného výrazu včela zednice. Pokud k tomuto spojení nevidíš správný výsledek a znáš ho, pomoz. Hotel Zlatá včela Domažlice.


Včely samotářky je skupina blanokřídlého hmyzu v rámci nadčeledi včely ( Apoidea). Tvoří druhově nejbohatší skupinu včel. Na území České republiky. Zeď vybuduje samotářská včela zednice (Osmia).


Ta klade vajíčka do dlouhých chodbiček vyvrtaných ve dřevu larvami brouků. Vajíčku nanosí malou zásobu. Pokud zednice v sadu zahnízdí, je důležité vyvarovat se použití chemických postřiků v období hnízdění samic, což trvá zhruba dva měsíce.


Po tomto období zůstanou v sadu již jen uzavřené hnízdní dutiny a těm postřik neublíží,“ dodala Komzáková.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky