středa 28. září 2016

Moruše prodej

NÁVOD NA VÝSADBU PŘEVISLÉ MORUŠE. Po zakoupení či vybalení je nutné sazenici nomočit do vody nejlépe na celý den. Opět se vrací do našich zahrad poněkud zapomenuté odrůdy, jejichž plody se dříve běžně konzumovaly a hojně využívaly v kuchyňské úpravě našich předků.


Obsahuje mnoho vitamínů, zejména vitamín C. Pomáhají regulovat hladinu krevního cukru a mají celkově pročišťující účinky na organismus.

Prodej ovocných stromků a okrasných dřevin starých i krajových odrůd. Velká nabídka netradičního ovoce, původních a jedlých stromů či keřů. Dále prodej drobného ovoce - borůvky, rybízy, angrešty, kiwi, jahody, maliny a ostružiny a další. Zasíláme rostliny poštou nebo si u nás můžete rostliny vybrat napřímo. LEGO CITY - POLICIE - Trable odtahového vozidla cena Kč.


Keř dorůstájící okolo - m. Dozrávají koncem července až srpna. Moruše černá-Prodej rostlin.

Rostlina je plně mrazuvzdorná. Zralé ovoce je vhodné na na ovocné šťávy, sirupy, marmelády či víno. Sušením se zvyšuje koncentrace cukrů a ovoce se stává ještě sladším s až medovou příchutí.


Tmavěfialové až černé plody jsou velmi sladké, mají velké množství cenných zdraví prospěšných látek, vitaminy C, E a B. Obsah železa v bobulích moruše je srovnatelný s hovězí svíčkovou! Pozor na velice účinné barvivo, které jen těžko pouští, ovšem na obarvení vína je zcela ideální. Taky jsem zkoušel řízkovat moruše.


Dokonce i kupované zakořeněné řízky mi rostly neuspokojivě. Kvete v období od května do června. To jsem jednou začala vyprávět dědovi, jak si do zahrady vysadím moderní strom, novinku jménem moruše. Plody se sklízí na přelomu. Jejími listy se krmí bourec morušový.


Skleničky uzavřeme a sterilizujeme 15–minut při °C. Výborná je i kombinace s jiným druhem ovoce, například rybízem. Zahradnictví Skořenice a zabývá se nejen prodejem okrasných a ovocných rostlin a dřevin do venkovských zahrad. Naleznete zde i prodejnu s širokou nabídkou.


Můžeme tvrdit, že její listy jsou novou super potravinou.

Skutečnost, že housenky bource morušového jiné, než morušové, listí nežerou, je všeobecně známá. Vysoký obsah železa v bobulích není běžný a ten v moruších je dokonce srovnatelný s hovězí svíčkovou. Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin. Lze je však sušit, mrazit, zavařovat, vyrábět z nich marmeládu, ovocné omáčky nebo třeba pečený čaj. Vynikající jsou moruše v podobě destilátu.


Morus nigra, je prastará rostlina, která má krásné hedvábné listy. Má černé chutné plody, které jsou svou. Také je zdrojem resveratrolu - látky s antioxidačními a antibakteriálními účinky. Je křupavá a má medovou chuť.


Správný název pro stromy, na kterých rostou moruše, je morušovník. Ale většina lidí i stromům říká krátce: moruše. Veliký strom plný ostružin. I tak by se jednoduše dal popsat morušovník - strom, který byl kdysi velmi rozšířený.


Dobrý den, prosím o info: 1. Jáký druh moruše má ty největší a nejsladší plody? Mě chutnají tmavě vínové, skoro až černé plody - a proto mi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky