středa 21. září 2016

Jedle kastany

Pak vodu slijeme, kaštany dáme do utěrky. Připravíme si jedlé kaštany stejné velikosti. Jedlé kaštany mají pro lidský organismus obrovský přínos.


Každý kaštan nařízneme do kříže. Dáme do trouby asi na 2stupňů a. Kaštany doma a ve světě.

Využití kaštanů v kuchyni má letitou tradici – již před mnoha tisíci lety si na nich pochutnávali pralidé. Kedze je cas jedlych gastanov a ja milujem pecene tak vytahujem o gastanoch aspon daco. V jižní Evropě kaštany lidé pojídají se zeleninou, s masem nebo s máslem a sýrem. Světové kuchyně znají např.


Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého nakrájíme nožem menší stejné kousky. Formičky plníme tence, nabudou. Vážení zákazníci, v současné době pracujeme na nové nabídce ovocných stromků pro podzimní sezónu, postupně budeme.


Plody jsou nažky ( kaštany neboli maróny) po 2–v pichlavém obalu, který puká čtyřmi švy. Jsou lesklé, tmavě hnědé a dozrávají v září.

Nejčastěji najdeme stromy s jedlými kaštany v Turecku, Portugalsku, Řecku, Španělsku nebo Itálii. Mohou se pochlubit širokou škálou odrů z nichž mnohé. Dodržovat tradice našich předků se vyplatí ještě z dalšího důvodu. Jaké jsou výhody jedlých kaštanů a jak je používat v kuchyni ? Zde moje doporučení na kaštany na mexický způsob. Stránky Filipa Šumbery o jedlých kaštanech: h. Koláčovou formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní hmotu s kaštany.


Pečte asi minut a na talířcích dozdobte šlehačkou. Jedlé gaštany pôsobia priaznivo na srdce, sú chutné a dodajú telu životodarnú energiu. Pečené kaštany dnes spíše dokreslují nostalgický obrázek zimní romantiky. Naši předkové je ale považovali za mocné životabudiče, které přemáhají. Připravili jsme pro vás hned dva druhy jedlých kaštanů - české a čínské.


Sami si vyberte ty, které máte nejraději. Jak připravit jedlé kaštany. Základem přípravy jedlých kaštanů jsou vždy dvě věci. První z nich je namočení kaštanů alespoň hodinu předem.


Nedostatkem železa trpí zejména ženy. Když na podzim hledáte pochutinu, která nutriční hodnotou a obsahem důležitých látek převyšuje ostatní, nenajdete nic lepšího než jedlé kaštany.

Voní na dálku, hřejí v rukou i žaludku. Podzim si bez kaštanů fakticky nelze ani představit. Většina z nás má kaštany spojené především s výrobou zvířátek a se školními sběry.


Pozor – nepleťte si sladké kaštany s plody stromu jírovec maďal, kterému se u nás říká kaštan a jehož plody nazýváme kaštany. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Po druhé světové válce se tento.


Máme jedlé kaštany v okolí a tak pravidelně každý rok sbíráme, vždy se na ně těšíme. Ale zkoušeli jsme je zamrazit jak syrové, tak povařené, ale po rozmrazení jsou hnusný a nedobrý. Jak jinak skladovat nevím, možná usušit?


Ale co pak s nimi, jedině na mouku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky