pátek 30. září 2016

Bohyška hosta

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach.

Bohyška (Hosta), někdy nazývaný také funkie, je rod jednoděložných rostlin z čeledi chřestovitých (Asparagaceae) podčeledi agávovitých (Agavoideae). Ve starších systémech byla řazena do nyní zrušené čeledě bohyškovité ( Hostaceae ). Hohe Herzblume, Tränendes Herz Eine interessante Schnitt - und Schmuckstaude für frische, sandig - lehmige Böden. Ihre schönen rosanen Blüten sind gut mit. Hosta nebo také bohyška či funkia je nenáročná a dlouhověká rostlina. Na výběr je z velkého množství odrůd.


Daří se jí i ve stinných koutech zahrad. Od června do října vyrůstají z bohatého trsu listů dlouhé stonky s hrozny fialových květů.

Hosta, nebo také Funkie, latinsky Hosta mix, je nenáročná opadavá kvetoucí trvalka, která patří do čeledi Asparagaceae – chřestovité. Je to původní rostlina ze severovýchodní Asie. I když je domovem většiny druhů a starších kultivarů funkií Japonsko, dnešní kultivary byly vyšlechtěny v Evropě (zejména v Anglii) a v USA. Nižší odrůda bohyšky se stříbřitě ojíněným listem. Růst střední až rychlý, vhodná pro kobercovou výsadbu.


Polostín až stín, půda vlhčí. Hosta - bohyška Hosta neboli bohyška je klasická trvalka našich babiček. Bohyška je trvalka okrasná hlavně listem, ale pozornost upoutají také její fialové, modrofialové nebo bílé květy.


Tato rostlina spolehlivě vydrží na stanovišti mnohem déle než deset let. Za tu dobu nevyžaduje žádnou zvláštní péči, prostě si roste, kvete a stárne tam, kde ji vysadíte. Existuje na druhů této rostliny a mnohdy je velice náročné mezi sebou jednotlivé druhy odlišit.


Rozdělují se však do třech základních skupin. Bohyška - Hosta Na zahradách se hosty pěstují především pro bohaté a celoroční olistění. Nenáročná trvalka a velkými dekorativními listy. Vhodná do polostínu až stínu.


Preferuje vlhčí půdy s humusem. Hosta fortunei - bohyška Bohatý rod s desítkami kultivarů se pěstuje zejména pro mohutné dekorativní listy , zbarvené od bohaté škály zelené po nejrůznější způsoby bílého či žlutavého panašování. Hosta je rostlina skrývající se pod českým názvem bohyška nebo funkie.

Jedná se o trvalku, která je okrasná nejen listem, ale i krásně kvete, a to fialově, modrofialově nebo bíle. Spolehlivě vám zdárně poroste na jenom stanovišti mnohem déle než deset let. Bohyška na zahradě vykouzlí krásná zátiší, vyplní i stinnější kouty, a to bez velkých nároků na péči. Listy v nejrůznějších odstínech a zdobené.


Jejich listy projasňují stinné kouty širokou škálou zelených tónů, od té nejtemnější „brčálové“ až po světlou žlutozelenou. Zpravidla potřebují minimálně – roky na to, aby dosáhly velikosti, barvy a tvaru typických pro ten který kultivar.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky