čtvrtek 29. září 2016

Kardamon rostlina

Optimální teplota pro růst se pohybuje kolem °C, nesnáší teploty pod °C. Kvete a jeho plody dozrávají pouze v oblasti tropů. Es wird in der Weihnachtsbäckerei, Kuchen und Keksen, im Kaffee und indischen. Jak pěstovat kardamom In Poradna by walsla 1. Kardamon Elettaria cardamonum.


Chutná kořenitě a nasládle, jakoby citrónově.

Plody jsou tobolky ukrývající aromatická semena. Ty by se měly přidávat do čaje nebo kávy čerstvě mletý, protože tehdy jsou nejvýraznější. Prodejte snadno a rychle na Bazoši. Přes půl milionů uživatelů za den. Najděte co potřebujete ve Vaší kategorii.


Preisvergleich App zum Download! Nežádoucí účinky Pozor by si měli dát lidé s žaludečními vředy a nemocemi žlučníku. Má pozitivní a posilující účinek na organismus a také napomáhá zklidnit bolesti revmatického původu.


Matečnou rostlinou je kardamon léčivý (Elettaria cardamomum).

Dále ho můžete použít při virových a bakteriálních onemocněních , při zánětech nebo ledvinových a žlučníkových kamenech. Do dalších zemí světa se dostal až v době antiky, kdy byl dovezen do Egypta, Řecka a Říma. Nejvíce se využíval k dochucení rýže a masa. Nyní patří mezi jedno z nejdražších (konkrétně třetí nejdražší) dovážených koření u nás.


B, vápník, hořčík, železo a mnohé další. To má štíhlý , špičaté listy , které rostou v řadách podél jeho stonky , listy a tyto mohou být metrů dlouhé délky. V blízkosti země , kardamom bude mít několik zeleno - barevný lusky , že každá obsahuje přibližně hnědá semena , která jsoukardamom koření.


Pro kořenění se užívají plody, listy i oddenek, všechny části rostliny mají bohaté typické aroma. Používá se do směsí koření, do uzenářských výrobků, do mletých mas, zeleninových jídel, omáček, polévek, perníků, přidává se též do whisky. Pochází z jižní Indie a Srí Lanky. Chuť má aromatickou, jemně pálivou, pikantní a připomíná eukalypt. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet.


Má nasládlou kořenitou chuť s. Dnes je tento exotický koření důležitou složkou ve vaření pokrmů po celém světě. Cardamom se používá při přípravě čaje, kávy, mnoha dezertů a dalších lahodných pokrmů. N, tedy kardamon , se považuje za nespisovnou.


Listy jsou kopinaté, krátce. Květenství je poměrně nevýrazné ve spodní části rostliny, drobné bílo–vínové kvítky. Rostlina při doteku příjemně silně voní.

Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. V přírodě dorůstá metrů. Nově přehlednější a rychlejší. V našich podmínkách se dá pěstovat jako pokojová rostlina nebo třeba v zimní zahradě.


Nádherné jsou její květy, které mohou být velké až 12cm. Tato mučenka patří mezi druhy s jedlými plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky