středa 28. září 2016

Jilm horsky

Na území České republiky kvete v březnu až květnu ještě před rašením listů. Převislý jilm Camperdownii má kaskádovitě převislé větve, které časem dosáhnou až k zemi. Jilm horský se dožívá věku až 5let a plodit začíná ve stáří až roků. Jeho opadavé listy jsou sytě zelené, jemně pilovité.


V mladších letech ho můžete kombinovat dokonce s různými druhy trvalek. V nabídce našeho e-shopu máme více druhů tohoto stromu, stačí si vybrat a dřeviny vám bezpečně doručíme až k vám domů.

Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Mohutný strom se široce kuželovitou korunou. Asymetrické široké listy bývají zakončeny třemi cípy a jsou na dotek drsné.


Kvete před rašením listů, do. Vhodný do velkých zahra lesů a parků. Zeitlose Eleganz auf dem Court. Die aktuelle Tenniskollektion! Jetzt im FILA Online Shop!


Květy se nacházejí v hustých svazečcích po až kvítcích, okvětních plátků je 4- tyčinek 5-a jsou asi 2x delší než okvětí.

Jedná se o mohutný strom vysoký až 40m, vyžaduje stinné stanoviště, půdy vlhké, humózní, výživné, zásadité. V době květu se obalí zlatožlutým pylem. Sazenice navrhujeme v období sucha zalévat. Bílé květy rozkvetou od března do května.


Rostlina vyžaduje zazimování. Dorůstá do výšky 1— 2cm. Ulmus glabra ´Pendula´ - malý strom s deštníkovitě převisající kurunou. Větvičky má silnější v mládí chlupaté, převislé, Listy větší, trojcípé. Tento mohutný památný jilm horský roste v blízkosti kostela sv.


Máří Magdaleny přímo u farské zdi. Ve starověku byl tento strom symbolem smrti, v USA je však symbolem svobody. Jeho stáří se odhaduje na 1let. V blízkosti stromu se nachází i známá Ostrovská propast.


Borovice lesní (Pinus sylvestris L.) Borovice lesní se řadí mezi pionýrské dřeviny. Je výrazně světlomilná a netolerantní k zastínění. Jilm horský, nazývaný také jilm drsný, je statný strom dorůstající výšky až metrů a tloušťky kmene až přes 1centimetrů, se štíhlým.


Opět jde o jeden z mých nejstarších kousků. Jilm lysý (horský) Využití tohoto stromu je poměrně malé. Občas jej najdeme v parcích či zahradách jako strom okrasný, využívalo se také jeho dřevo zejména pro stavební účely.

Spíše bych myslela na výkyvy v zálivce sazenic - grafioza - to by vám vadly a zasychaly celé větve naráz, ale nebyly by asi ty skvrny. Nejste přihlášen(a) atlas. Strom snášející silný zástin, zejména v mládí.


V dospělém věku požadavky na světlo stoupají. Má značné nároky na vláhu. Typická stanoviště jsou. Jilm je dřevina, která pochází ze Severní Ameriky a Evropy. Vyznačuje se velmi výraznou čokoládovou barvou s často načervenalým.


Ulmus Čeleď : jilmovité Výskyt : severní mírný pás Asie, střední Amerika Koruna : Nepravidelná téměř kulovitá, klenutá, členěná, nebo značně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky