úterý 23. srpna 2016

Výroba dřevěné udírny

Wooden Smokehouse by Metal Works - BBQ, Camping Stove - 1 Handmade! Wędzarnia Ogrodowa Drewniana. V případě dřevěné udírny musí být dbáno na bezpečnou izolaci, aby nehrozilo žádné nebezpečí vzplanutí. Dřevěná udicí komora: Dvakrát měř.


Někdy se dokonce navrhuje udělat dřevěnou udírnu ze staré skříně. Jeho ukončení je přímo v dřevěné bedně, ve které plánujeme udit.

Ručně vyráběné dřevěné udírny. V nabídce máme různé velikosti a druhy udíren. Základní schéma udírny však zůstává stejné, jako v případě zmíněné dřevěné udírny. Je nutné ohniště, z nějž je kouř přiváděn kouřovodem do udicí skříně. Obezděná a izolovaná kovová komora však umožňuje snazší regulaci teploty, uzení velkého množství masa (klobás, ryb) a pohodlný přístup skrze boční dvířka.


Na obrázcích výše je vidět vybetonovaná deska a vpravo si pak začínám vyměřovat obvod udírny , který jsem stavěl z desek velikosti 70x25xcm. Elektrická udírna, která svou výškou dovoluje udit zavěšené maso nebo ryby ve dvou patrech. Nejlepší poměr mezi cenou a objemem udírny.

Prodám novou dřevěnou udírnu- dvoupatrovou - viz. Tyhle fortelný udírny u nás v Křižanově sami stavíme šroubek po šroubku. Využijte dopravy zdarma a vychutnejte si nejlepší klobásky i maso z nové udírny. Jídla připravená v udírně mají jedinečnou výraznou chuť, bez konzervačních látek a jiných prostředků neznámého původu.


Komplet udírny s topeništěm, kouřovodem a teploměrem. Informace o platbě a době doručení zde. Mobilní dřevěná udírna s kovovým topeništěm se hodí na zahradu, dvůr, terasu i malá restaurační zařízení.


Jedná se komplet udírnu. Udírna umožňuje uzení teplou i studenou metodou, pomocí ks kouřovodu. Při stavbě běžné udírny na studené uzení lze nadělat spoustu chyb. Výsledné chuti se totiž běžně dostupné komerční výrobky ani nepřibližují.


Nic ale nebrání tomu, postavit si udírnu zcela samostatně. V dnešní době je možné díky důmyslným technologiím udit maso průmyslově pomocí automatizovaných soustav. Nejoblíbenější přenosné udírny pro venkovní uzení od jara do podzimu. Zatopíte v nich tvrdým drobným dřevem, štěpkou nebo pilinami a také moderněji topnou el. Izolaci na topeniště i dvířka udírny jsem koupil u kamnářů.


Dvířka mají velmi šikovnou konstrukci.

Když z udírny Klarstein Flintstone Steel stoupá aromatický kouř, znamená to zároveň i lahodnou chuť. V kořenitém jemném kouři se z masa, ryb či zeleniny stávají hotové speciality. Až výrobních operací tvoří ruční práce.


Bez zkušených klavírnických mistrů, intonérů a ladičů by klavíry a. Vyrábíme výrobky ze dřeva - králíkárny, kurníky, pergoly, ploty, udírny , psí boudy, stání na auta. Stavba dřevěné udírny svépomocí Letní sezóna už pomalu, ale jistě klepe na dveře. S ní pak přichází i sezóna rybaření, zabíjaček a především uzení. Obývací stěna Audrey patří mezi oblíbenou klasiku. Nabízí dostatek úložného prostoru a je vhodná i do menších pokojů.


Mohli by jste mi poslat foto, případný plánek na stavbu dřevěné udírny. Děkuji Jana marcolova 9. Odpovědět Dobrý den,chtěla bych si své pomocí postavit udirnu. Praktická rozkládací rohová sedačka v jednoduchém moderním vzhledu. Sedačka obsahuje úložný prostor a prostor na příležitostní spaní.


Nejedná se však o novodobý vynález, lidé upravovali maso podobným způsobem již odpradávna. Jakmile byla komora obložená deskami, zbývalo řešit strop a komín udírny. Na komín jsem použil metrovou rouru (kouřovod 1mm), zakončenou stříškou (tzv. Meidingerova hlava, cca 5Kč).


Strop jsem se rozhodl řešit podobným způsobem, jako dno udírny, tj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky