středa 24. srpna 2016

Řepíková nať

Sbírá se kvetoucí nať v době květu v červnu až srpnu. Tato léčivá rostlina má velmi staré dějiny, znali ji už staří Egypťané. Usušená nať se skladuje zabalená v jutových obalech v suchém prostředí. Sušení by mělo probíhat co nejrychleji.


Pokud bylina zhnědne, je poté již nepoužitelná pro lékařské použití.

Použití řepíku lékařského Řepík je v léčitelství znám již od časů starověku. Vnitřně se užívá jako pomocný prostředek při lehkých nespecifických průjmových onemocněních. Zevně se používá při lehkých zánětech dutiny ústní a lehkých zánětlivých onemocněních kůže.


Vnitřně: čajová lžička řepíkové nati se přelije l vroucí vody, nechá se min vyluhovat v zakryté nádobě a pak se scedí. Podrobný popis výrobku ŘEPÍKOVÁ NAŤ SPC 50G. Přípravek se užívá při žaludečních, střevních, jaterních a žlučníkových potížích, ke kloktání.


Megafyt Řepíková nať spc.

R a následně přijít s jistotou, že ho pro vás máme připravené. Nebo vám ho rádi zašleme až domů po celé ČR. Suší se rychle, bez obracení, na stinném a vzdušném místě nebo za použití umělého tepla s teplotou nepřevyšující 35°C.


Lék Řepíková Nať (Spc 50g). Kód SÚKL, složení, účinné látky, příbalová informace, příbalový leták. Teplý odvar se používá několikrát denně ke kloktání, obkladům, případně koupelím. Léčivý čaj Agrimoniae herba. Perorální, orální a kožní podání SLOŽENÍ.


Tradiční rostlinný léčivý přípravek užívaný vnitřně: jako pomocný prostředek při lehkých nespecifických průjmových onemocněních. Strana (celkem 2) Přípravek uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu.


Potřebujeme dvě vrchovaté hrsti nadrobno posekaných květů, listů a stonků a 2g kvalitního vepřového sádla. V tradičním lidovém léčitelství se řepík používá především pro své protizánětlivé a hojivé účinky, s oblibou se používá zevně jako obklad nebo koupel při různých vyrážkách, ekzémech, nehojících se ranách, odřeninách a popáleninách. SUKL ensures that all human pharmaceuticals available on the Czech market meet appropriate standards of quality, safety and efficiency and only safe and functional.


Vnitřně: při žaludečních, střevních, jaterních a žlučníkových potížích.

PŘÍBALOVÁ INFORMACE PRO PACIENTA NA OBALU NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. Bylinný nálev k ošetření zánětlivých projevů kůže a ke kloktání při zánětech v ústech. Pro dospělé a dospívající od let. Ekvivalentní léky Léky se stejnou účinnou látkou, stejnou cestou podání, ve stejné lékové formě, stejné síle a stejném balení.


Včasné diagnostika cystické fibrózy může prodloužit život. Jak smrtelnou nemoc odhalit? Zimnice může mít spoustu příčin. Suší se co nejrychleji ve stínu nebo při umělé teplotě do ° C. Kromě chřipky jsou to různé. Vlhká a nedosušená nať snadno hnědne.


Droga má příjemně kořenitý pach a nahořklou, kořennou, poněkud ostrou chuť. Nemá obsahovat zcela zralé plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky