středa 24. srpna 2016

Pěstování žampionů ve sklepě

Zakoupením houbové zahrádky na pěstování žampionů získáte vynikající výrobek pro svou domácí produkci žampiónů. Po celé týdny budete sklízet ty. Vhodné pro pěstování v užitných místnostech či sklepech. K tomuto pěstování obvykle nepotřebujete žádný návo neboť kupujete jen zeminu, ze které ještě může a většinou poskromnu roste nějaký ten žampión v rámci třetí až páté vlny. Protože pěstování žampionů a hlívy se nepatrně liší, vysvětlíme si postup přípravy samostatně.


Hlívovou zahrádku - ponechte v originálním obalu a umístěte do místnosti s teplotou - °C.

Ve chvíli, kdy se v otvorech, které js. Pěstování hlívy a žampionů — Polopatě, Vypěstujte si ve sklepě vlastní čerstvé houby. Nejlepší způsob jak mít ve své kuchyni naprosto čerstvé žampiony a hlívu je vypěstovat si svoje vlastní a. Houby lze ve sklepě pěstovat celoročně, od jara do podzimu je ale můžete přesunout ven. Baumarktu (u Globusu) - cena je 1Kč.


Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti, že z té jedné kostky jsme už sklidili kg žampionů a stále rostou. Pro pěstování venku si vyberte horký vlhký den kdykoli od pozdního jara do začátku podzimu. Do každé díry vložte podhoubí velikosti ořechu a vložte drn zpátky.

U nás jsou to hlavně žampiony (ze soukromých žampionáren), které pak lze běžně koupit v supermarketech i na tržnicích. V menším se na prodej pěstuje i hlíva ústřičná, dřevokazná houba, hodící se ke kuchyňskému zpracování. Pěstování žampiónů, hlívy ústřičné, houby shiitake nebo límcovky v domácích podmínkách už dávno není ničím výjimečným.


Stačí si jen koupit substrát naočkovaný houbovým podhoubím nebo sadbu, a začít pěstovat. Doma v bytě, v garáži, ve sklepě , na balkóně nebo na zahrádce. Snadnější je hlíva ústřičná, které stačí sláma. Dá se do sklepa kus koňského hnojivá, posype se strouhaným komisním chlebem, přesype se to slabě zemí, často zalévá, a po čase objeví se v té půdě.


L vám zajistí dostatek hub bez nutnosti chodit do lesa nebo je nakupovat v obchodech. I když bude lednička skoro prázdná, zajdete sklidit žampiony a nápad na oběd je na světě. Zdravím poradí někdo uplným začátečníkům jak postupovat při pěstování hlívy nebo žampionů v panelákovém sklepě ? Koupili bychom uz hotovou houbovou.


Pěstovat žampiony doma můžete buď ve sklepě , nebo v bedničkách (třeba ve skleníku pod parapetem). Pěstební prostory musíte vydezinfikovat (stačí Savo) a na plochu k pěstování rozprostřít koupený substrát určený pro žampiony. Při pěstování v malém stačí do místnosti se stabilní teplotou dát špalky v pytlích ze silné fólie.


Na dno pytle se položí cihla, do pytle se nalijí 2-l vody a na cihlu se postaví 2-špalky prokládané sadbou. Funkcí fólie je chránit špalky před. Ale všechny otvory nevyrostly, ale některé i dvakrát.

Jedná se o druh koníčky a zdroj dodatečných příjmů, pokud se k věci přistupujete racionálně, kompetentně. Pěstování žampionů doma pro začátečníky, stejně jako pro zkušené houbaře, je moderní, módní, fascinující cvičení. Kompost vhodný pro žampiony lze koupit ve volné formě a nebo v podobě briket. Vlastní kompost si připravíte stejně jako to děláte v zahradě zcela běžně, načež je však ideální obohatit jej o dostatek dobře uleželého koňského hnoje.


Jiste mi všichni ctenári dají za pravdu, že není nad cerstvé houby, predevším pak žampiony. Pritom je tak snadné vypestovat si je doma a mít je pri ruce. Růst žampionů – asi za další týden se začnou objevovat malé žampiony, které můžete v případě vysychání substrátu postříkat vodou. Sklizeň – když žampiony vyrostou, sklízejte je tzv.


Skladování na přímém slunku ve vysokých teplotách muže poškodit kvalitu substrátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky