pondělí 22. srpna 2016

Agáve americká

Květy jsou světle žluté a opylují je motýli a netopýři. V domovském Mexiku existuje několik druhů této rostliny, z níž se vyrábí pověstná tequila. V zahradě se tento druh pěstuje v několika kultivarech, jež se liší barvou a tvarem listů.


Agave americana - agave americká Pochází z mexika, ale pěstuje se po celém světě jako okrasná rostlina. Je to nejznámější druh, který má v Česku spoustu pěstitelů.

V Mexiku odlomí nakvétající stvol a tvořící se sladkou šťávu používají na slazení. Fotografie: Řecko Rhodos město Rhodos 02. Agave communis Gaterau Agave complicata Trel.


Agave fuerstenbergii Jacobi Agave salmiana var. Goss Agave gracilispina (Rol.-Goss.) Engelm. Ak sa našli škodcovia, mali by sa odstrániť s vatovým tampónom namočeným v alkohole.


Ak je agáve ovplyvnené všetkým, potrebujete používať liek Actellik.

Okrem toho môže pomôcť kaša z cesnaku, mydla a vody. Ačkoli agave americká, jak už pověděno, roste nyní ve všech teplých zemích, přece ji nejvíce pěstují v původní její vlasti, obzvláště v Mexiku, a to už od dob nepamětných. Pro mnohé skalnaté a písčité krajiny mexické, v nichž by se jiným rostlinám nedařilo, jest rostlina tato pravým dobrodiním.


V domovine sa využíva ako hospodárska rastlina. K najznámejším produktom patr. Toto je seznam rostlin z rodu Agave , L. Norek americký má dlouhé, štíhlé tělo s krátkýma nohama, což mu umožňuje vlézt do nory za kořistí.


Tento tvar těla také pomáhá snížit. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.


Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach. Kaufe Agave Preis im Preisvergleich bei idealo.


Agave wird vom griechischen άγαύω (augaúo) bewundern, άγαύός (agauos) bewundernswert abgeleitet.

Patří do čeledi Agavaceae. Původem je převážné z Mexika. To je uvedené v zvitkoch Aztékov, kedysi obývali územie Ameriky, ktorý spomenul užitočné a liečivé vlastnosti Agave. Americká agáve je jedným z najstarších a najneuvedivších rastlín na Zemi.


Jste obeznámeni s rostlinou, která je populárně nazývána století – to je americká agáve. Květina domu není náhodná, nekvetou často, ale nejvíce často nezkazí majitele domu s jeho kvetení. Doma, rostlina nekvetne víc než jednou za třicet let,v přírodě agáve květů každých patnáct – dvacet roků, takže super podívaná přinesla obdivovat není pro každého. Slunečné až polostinné místo. Starší jedinci jsou oblíbenou rostlinou, která se umísťuje před vchod.


Agáve potřebují dobře propustný substrát, hodně světla, čerstvý vzduch, dostatek vody během růstu a sucho a chlad v období vegetačního klidu. Vrsta Agave tequilana služi za proizvodnju čuvene tekile. Ovoj ljepotici krša za život je potrebno vrlo malo, dovoljne su joj tek pukotina u sunčanoj stijeni i šaka zemlje.


Agáve patří z velké části k takzvaným monokarpickým rostlinám. Tedy rostlinám kvetoucím jedenkrát za život. Do tvorby mohutného sloupovitého květního stvolu zakončeného shluky květů vloží rostlina veškerou svou energii.


Agáve má hodně podob a je jen na vás, kterou z odrůd agáve si vyberete. Unikátní na agáve je to, že rostliny mohou dorůst až sedmdesáticentimetrové velikosti, jejich životnost se pohybuje mezi až lety (závisí to od odrůdy) a odolají i třicetistupňovým mrazům. Pěstování agáve přitom není náročné.


Pěstujte agáve, rozhodně to stojí za to. Vyskytuje se v přírodě, ale je také často chován na farmách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky