úterý 23. srpna 2016

Jak připravit chřest

Zelený chřest je mnohem lepší na přípravu než ten bílý. Můžete ho oloupat, není to ale nutné. Rychle se vaří a nevyžaduje mnoho dalších příloh. Hodí se jako příloha k rybě, můžete z něj uvařit polévku, rizoto, přidat ho na pizzu, do těstovin nebo salátu.


Jde o výhonky jedné rostliny asparagusu neboli šparglu. Chřest u nás dostanete bílý nebo zelený. Bílý roste pod plachtou a nemůže k němu sluníčko.


Kam s chřestem Na chřestu je báječné to, že má sám o sobě příjemnou chuť a při kousnutí krásně křupne, a tak se může podávat prakticky jen tak. Jak připravit pečený chřest. Pokud chcete chřest připravit zdravě a rychle, můžete si ho upéct. Tato zelenina obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a. Sklízí se až třetí rok po vysazení.


Pokud by se vařily ve vodě, změknou a ztratí svoji výjimečnou křehkost. Bílý chřest – až minut, silnější výhonky až minut. Pokud nemáte doma správný chřestový hrnec, můžete chřest připravit třeba v pánvi. Kromě toho chutná skvěle.


V tomto článku se dozvíte, jak si připravit pečený chřest. Ještě jste doma nepřipravovali chřest? Je nejvyšší čas to napravit. Vždyť jde o zeleninu, která dřív tradičně patřila na české stoly. Podívejte se, jak na to!


Ty by se měly přidávat vždy v takovém množství, aby nepotlačily chuť a všechny ostatní vlastnosti chřestu, které si na první ochutnání zamilujete. KOKO vám ukáže, jak správně vybrat a poté tepelně upravit bílý i zelený chřest. Ingredience: zelený a bílý chřest sůl cukr citron máslo Více se. Jak na chřest s béarnskou omáčkou a uzeným lososem v palačince? Připravte si béarnskou pěnu.


V rendlíku přepustěte máslo. V kastrůlku povařte víno. Jako předkrm, polévku, hlavní jídlo, dezert nebo večeři. Využití chřestu je pestré. Kousek jsem donesla sousedce, která měla velikou radost, protože prý chřest miluje, ale její manžel to nechce jíst, tak ho nevaří.


Abych vás dovedla k podobné míře blaženosti, musím se nejdřív zmínit o tom, jak zaopatřím chřest , když si ho donesu domů plnou náruč. Vydržte, ono to s tou polívkou souvisí víc, než byste možná čekali. Do vroucí vody přidáme sůl, cukr a citron a přidáme chřest.


Polijeme olivovým olejem, osolíme a promícháme. Zatím si nastrouháme sýr. Upečený chřest rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.


Návštěvu zelinářství nebo trhu si tedy naplánujte nejlépe na den, kdy chcete chřest také jíst. Pokud takovou možnost nemáte, můžete chřest zabalit do vlhké utěrky a uložit do ledničky, kde několik dní vydrží. Nejlepší je však zcela čerstvý.


Vyzkoušejte vařený chřest přelitý holandskou omáčkou, se kterou si výborně rozumí, a to jak chřest zelený, tak i bílý. Jak vařit chřest Očištěný a oloupaný chřest můžete vařit jako každou jinou zelenou zeleninu, tedy v osolené vařící vodě nebo v páře. Pokud je to možné a máte k dispozici dostatečně vysoký hrnec, vařte chřest na stojato tak, aby špičky chřestu vykukovaly nad vodou a vařily se jen na páře. Existuje milion způsobů jak připravit cuketu. Já jsem už zkoušela asi všechny recepty, protože minulého roku jsme měli velmi mnoho cuket v zahradě a tento.


Objevuje se na trhu ve třech podobách: chřest bílý má pevnější výhonky s kulatým zakončením, chřest zelený má štíhlé špičaté výhonky, špička je porostlá maličkými trny. Postup přípravy receptu. Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a sezamová semínka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky