pátek 26. srpna 2016

Orlíček zahradní

Schnell und sicher online buchen. Orlíček je domácí rostlinou celého severního mírného pásu a druhů orlíčků je určitě přes 7 kultivarů potom i kolem tisíce. Jaké orlíčky se pěstují a kam se hodí Orlíčky můžeme rozdělit na druhy nízké, střední a vysoké.


Orlíček zahradní – tradiční trvalka Orlíček je ideální nenáročná trvalka do zahrady. Podle odrůdy kvete v různém období od dubna až do října složenými květy nejrůznějších odstínů s nápadnou ostruhou. Při množení výsevy se sice u semenáčků projevuje již zmíněná určitá variabilita, avšak tento způsob množení je rychlejší a efektivnější (orlíčky jsou totiž nejvitálnější, pokud je necháme volně přesít na místě v záhonech) než množení vegetativní.

Orlíček je náš původní druh, dnes se však v zahradách vyskytují černé kulturní hybridy s výrazně zbarvenými květy. Tradiční trvalka venkovských zahrad - orlíček zahradní Ideální nenáročná trvalka do zahrady, která se množí sama, zakrátko vytvoří zajímavé kvetoucí kompozice přírodních tvarů. Orlíček je velice známá, venkovská trvalka, kterou jsme zvyklí vídat ve spárách chodníků, mezi kameny u zídek, na vlhkých loukách a koneckonců všude, kde se jeho semínko uchytí a vyroste z něj krásný květ mnoha barev a kombinací. Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.


Jestliže půda není příliš výživná, měli byste orlíček pravidelně hnojit. Použít můžete libovolná hnojiva na kvetoucí zahradní rostliny. Frekvence hnojení je ideální jednou týdně či jednou za dní. Jetzt buchen mit Booking.


Zahradni in Karlsbad reservieren.

Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt! Einfach, schnell und sicher buchen! Echte Bewertungen, Jetzt buchen! Orlíček se v současné době v domácím léčitelství vyskytuje zřídka, dříve se ovšem používal proti žloutence, bolestivé menstruaci a zevně při kožních vyrážkách.


V homeopatii se užívá na léčení potíží spojených s klimakteriem, při nespavosti, nervozitě apod. Směs barev orlíčku zahradního (Aquilegia hybrida). Stanoviště: Slunné nebo polostín. Dobře roste v každé propustné půdě. Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce.


Doporučujeme navštívit kategorii Trvalky. Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží. Prodávám již letošní semínka. Je velmi krásný i samostatně. Výsev mimo zimu celý rok.


Semínka vyséváme pouze na povrch a mírně zatlačíme. Nejste přihlášen(a) články. Nejlepší výběr trvalek do venkovské zahrady.


Pokud se zajímáte o zahradní tvorbu a různé zahradní styly, jistě víte, že trávník je korunou každé zelené oázy.

Bezové květy, poklad každé zahrady. Vyhovuje jim běžná zahradní hlinitopísčitá zemina s dostatkem živin. Orlíčkům dopřejeme pravidelnou zálivku, aby půda zůstávala stále mírně vlhká.


Pokud je dostatečně zásobena živinami, hnojení není nutné. Skvěle vypadají na květinových záhonech spolu s výrazně barevnými květinami, například Kohoutkem chalcedonským – více ZDE , floxy – více ZDE , Lupinou – vlčím bobem – více ZDE , ostrožkou, zvonky či liliemi – více ZDE apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky