středa 24. srpna 2016

Strom moruše

Selbstansaugend und trockenlauffähig. TÜV Note Sehr gut beim Service. Schnell-Bonus bis 3€. Champion in der Kundenbegeisterung - servicevalue.


Strom je proslulý také tím, že se bez něj neobejde výroba hedvábí. Listy bílého morušovníku totiž tvoří výhradní stravu housenek bource morušového.

Housenky se zakuklí do bílých kokonů, které jsou tvořeny jemným a pevným vláknem. Stromvergleich: bis zu 5€ Bonus. Garantierte Strom -Versorgung mit Wechselschutz. Moruše (Morus alba) – ovocný strom či velký keř příbuzný fíkům, dorůstající 10–m, od léta. Kedysi sa moruše hojne vysádzali okolo ciest.


Plody sa používajú na priamy konzum alebo spracovanie, pripisujú sa im mnohé liečivé účinky. V predpokladanej domovine sa plody sušili a mleli na prášok, ktorý slúžil ako náhrada cukru a pekári i gazdiné ho pridávali do cesta na koláče, zákusky či lievance. Moruše bílá (Morus alba) pochází z Asie a má bílé či narůžovělé sladké plody mdlé chuti.


Jejími listy se krmí bourec morušový.

Moruše červená (Morus rubra) byla svými nakyslými plody známa v Americe. Moruše černá (Morus nigra) má svůj původ rovněž v Asii a překvapí vás fialovými, lahodnými plody. Jinak je pěstování moruše velmi jednoduché, tento strom totiž téměř nic nepotřebuje. Výhodou je pozdější rašení květů, díky čemuž nehrozí jejich zmrznutí jako třeba u jabloní, třešní a dalších našich ovocných stromů. Koruna stromu je guľatá, strom sa po 1- 1rokoch pod váhou bočných.


V současnosti se moruše v České republice pěstují kromě pražské botanické zahrady například v Ostravě nebo v Trutnově. V české krajině najdeme spíše starší stromy, ve srovnání s jabloněmi jde o velmi málo vysazovaný ovocný strom. Oteplování klimatu ovšem značně usnadňuje šíření morušovníku v Evropě. Risikolos und einfach sparen.


Zuverlässige und günstige Energie. Jetzt bestellen und direkt sparen. Deutschlandweit per Onlineformular. Zeit für einen Stromwechsel?


Wir kümmern uns um Deine Kündigung - ganz ohne Papierkrieg. Aby se zvýšila odolnost proti chladu z moruše je napojena od jara až do července, ale jen ve velmi suchém počasí, pak se zastaví zálivku. Moruše, středně náročný ovocný strom, který si můžeme vytvarovat ke své libosti. Výjimkou nejsou ani morušový keř nebo převislé stromky, známé pod názvem moruše převislá. Moruše má dva druhy, moruši bílou a moruši černou.


Oba jsme dříve mohli vidět ve starých, případně zaniklých sadech, ale nyní jsou centrem pozornosti spousty zahrádkářů, a i proto se dnes podíváme na to, jak si moruši vypěstovat na své zahradě a jak dosáhnout lahodných plodů.

Prihláste sa do newsletteru a získajte pravidelné informácie o novinkách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete odhlásiť. Stáročný strom moruše čiernej.


Moruše si spojujeme s tajemným bourcem morušovým a výrobou hedvábí. Moruše v našich končinách nejsou tak známé, jak by si zasloužily. Přitom mají více než třítisíciletou historii. Jejích léčivých účinků využívali staří Číňané, v Evropě pak Řekové a Římané.


Dnes můžeme plody morušovníku, moruše, považovat za superpotraviny. Sie die besten Tarife für Strom und Erdgas. Wir bieten den passenden Tarif für Privat- und Geschäftskunden. Doprava si buď zajistíte sami nebo Vám vybrané stromy přivezeme k Vám domů popřípadě je i odborně vsadíme do země.


WPC-Terrassen-Sets ab unter 5EUR.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky