pátek 26. srpna 2016

Vsakování dešťové vody na pozemku

Vsakovací tunely vyřeší rychle a efektivně zákonnou povinnost vsakování (zasakování) dešťové (srážkové) vody na vlastním pozemku. Jenže díky jejím vrtochům není voda vždy a všude v dostatečném množství a kvalitě, a to je pro lidi, floru i faunu nemilé. Požaduje se „likvidace“ dešťové vody na pozemku stavby vsakováním. Zpevněných ploch stále přibývá a tím je více a více omezováno přirozené vsakování.


Vsakování dešťové vody Na každém stavebním pozemku je zákonnou povinností stavebníka vyřešit problém se vsakováním nebo odváděním dešťové vody. Jejich podstatou je odvedení dešťové vody od okapového svodu na místo, kde se vsákne.

Toto místo pak může vypadat různě: perforované plastové boxy pod úrovní trávníku (podobné přepravkám), větší podzemní plastové tanky s otvory, anebo vsakovací jímky v geotextilii se štěrkovým podsypem. Při výstavbě každé budovy má stavitel a projektant povinnost vyřešit správné hospodaření s dešťovou vodou na pozemku. Nejčastěji je ve vyjádření.


Na základě zjištěných potřeb využívání dešťové vody a možnosti likvidace přebytečných srážek na Vašem pozemku navrhneme funkční řešení. Projekce a inženýring Pro nakládání s dešťovou vodou často není třeba projektové dokumentace. Pod vlastním domem je ještě cca 30m široký a dlouhý pruh dolů pozemku k jeho spodní hranici, který mohu využít pro zbavení se vody. Při použití komplexních systémů zachycení, čištění, akumulace a vsakování dešťové vody , získáme bezpečnou vodu pro naši zahradu.


Jímáním a využitím dešťové vody také řešíme důležité legislativní nároky na pozemek. Vyhláška o obecných požadavcích na využívání území č.

Požadavky na řešení srážkových vod jsou obsaženy v § odst. Dodržení vodního zákona je vyžadováno stavebními úřady při vydávání stavebního povolení. Cílem je maximální snaha o vsakování dešťové vody přímo na pozemku domu s minimalizací jejího pouštění do kanalizačního řádu.


Pokud stavíte rodinný dům, určitě jste se setkali s požadavkem stavebního úřadu na likvidaci dešťové vody na pozemku stavby. Dešťová voda ze střech nebo zpevněných ploch nesmí být na kanalizační řád napojena. Celý problém lze rozdělit na několik základních částí: Zachycení. V dnešní době již existují firmy, jež umí tento problém a požadavky vyřešit. Pokud tedy nebudete mít se sousedem například dohodu o tom, že můžete dočasně odvádět vodu z okapů na jeho pozemek, nesmíte po 1. Proč je zadržování a využívání dešťové vody vůbec dobré?


Jednak dešťová voda není hned odvedena z pozemku pryč do kanalizace. Může pak posloužit k mnoha účelům na našem pozemku , ke kterým bychom jinak používali vodu pitnou. Dešťovou vodu lze jímat do podzemních či nadzemních nádrží a používat pro mytí auta, praní prádla nebo. Za předpokladu, že tím nedojde ke způsobení škod na okolních stavbách či pozemcích je samozřejmě možná i akumulace srážkových vod a jejich následné využití. Vsakování srážkové vody musí však na předmětném pozemku umožňovat hydrogeologické poměry pozemku, jeho velikost a využití (v celoročním horizontu).


Z dešťové vody si můžete vyrobit pitnou i na svém pozemku. Stačí k tomu dostatečně velká plocha střech a zařízení, které takovou úpravu dokáže. Praktické je však i pouhé jímání dešťové vody či vsakování na pozemku. Chcete vědět, jak funguje progresivní systém pro odvodnění, akumulaci a vsakování dešťových vody AS-NIDA?


Eshop s kvalitními výrobky na zpracování a využívání dešťové vody na Vašem pozemku.

Podzemní akumulační nádrže, čerpací technika, vsakovací moduly, filtrace a příslušenství. Jednou z možností, která je v naší současné legislativě upřednostňována, je vsakování srážkové vody na vlastním pozemku. Vsakování je nejjednodušší a přesto vysoce efektivní způsob decentralizovaného řešení. Z plochy pozemku a srážkových.


Registrujte se co nejdříve a nenechte si ujít šanci na získání dotace na pořízení systému využití dešťové či šedé vody. Prosím o radu jak spočítat velikost a hloubku jámy na svod dešťové vody z okapů (střecha cca 85m2), jakou vrstvu štěrku do ní dát a zda štěrk podložit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky