středa 3. srpna 2016

Grilovane maso

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Ve skutečnosti je grilování rychlá záležitost, kdy se maso opéká nad uhlíky a na grilování se spíše hodí menší kusy masa – plátky, špízy, steaky, ryby nebo ovoce. Oproti tomu barbecue je velmi dlouhá a pomalá úprava masa , která se neprovádí v tak vysoké teplotě, protože zdroj tepla je v typickém grilu umístěn stranou.


Maso by se před grilováním nemělo rozmrazovat v mikrovlnné troubě a nemělo by se také solit. Prospěje mu naopak, když ho necháme uležet a budeme ho marinovat alespoň hodin před tepelnou úpravou.

Nejčastěji se na výrobu domácích marinád používá olej, směs bylin, různé druhy koření, pivo, česnek a med. Kuřecí maso v marinádě z jogurtu. Ražniči z vepřového a drůbežího masa se zeleninou. Habova domácí tortilla s masovou náplní.


Hovězí hamburger s domácí houskou. Grilovaná krkovice na česneku. Všichni dobře víme, že v jídle, a hlavně pak u grilování, je základem dobré a kvalitní maso.

Bez toho se v první řadě neobejdeme. Bílý jogurt smíchejte se všemi ingrediencemi, česnek nadrťte. Tato marináda se hodí ke všem masům, nejlépe se svou chutí ale doplňuje maso drůbeží.


Mleté maso dáme do misky a smícháme dohromady s vejcem, kořením a případně strouhankou, je-li maso řidší konzistence. Maso ale můžete také zabalit do alobalu (vhodné především u ryb) nebo použít kombinovaný gril, u něhož tuk odtéká do vaničky naplněné vodou. Nejdéle se grilují kuřecí stehna (až minut), vepřové a hovězí maso se obvykle opéká asi 20–minut, pstruzi minut, ostatní ryby o něco kratší dobu.


Poté maso v marinádě připravujeme na grilu, až je krásně zlatavé a měkké. Marinádu používáme podle chuti na různé druhy masa. Maso obracím kleštěmi, nikdy do něj nepícháme vidličkou, aby nevytékala šťáva. Ryby griluji pokud možno celé, používám speciální košíky, aby se jemné maso ryb nerozpadlo. Uzeniny vybírám masité, nikoliv plné strouhanky.


Maso je možné ze začátku zapéct na středu grilu, kde je největší žár, a poté dodělat na okraji. Dále lze grilovat takzvaně nepřímo na ohni. To znamená, že uhlí je na okraji a střed je prázdný, maso se pak umístí do středu a pomalu se griluje.


Tento způsob se hodí pro větší kusy masa nebo celou drůbež,“ dodal Radek David.

Vepřové maso v omáčce se zelím. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme játra a prudce opečeme. Maso kupujte výhradě chlazené, nikdy ne mražené. Zmrazením totiž dochází k vytváření krystalů, které potrhají svalová vlákna.


Přinášíme nejen články o dětech, ale na portálu mamci. Kvalitní grilované maso už jen s trochou soli a pepře může chutnat lahodně. Pokud hledáte novou inspiraci, co všechno se dá hodit na gril, máme pro vás ty nejlepší recepty na maso. Alcaplast je partner portálu Chytré bydlení.


Specialista na koupelny a největší český výrobce sanitární techniky s celoevropským působením. Maso potřeme kořením na kuře a utřeným česnekem. Poté ho vložíme do marinády a necháme hodiny marinovat. Pokud jste fanoušky kečupu a zejména vaše děti se bez této oblíbené pochutiny neobejdou, je tato marináda přesně pro vás. Mäso chudobné na tuky, preto je ľahko stráviteľné a nezaťažuje žalúdok.


Je zdrojom bielkovín, minerálnych látok, napr. Medová marináda na grilovaná stehna, žebra i ryby. Naklepeme maso paličkou, aby se sůl s kořením dostala do masa.


Na dno misky dáme trochu oleje a na olej postupně vkládáme okořeněné maso.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky