středa 5. září 2018

Měsíční fazole

Fazol měsíční pochází ze souostroví Antil, Střední a Jižní Ameriky. Je to méně známý druh fazole , víceletá liána. Tyčkové fazole – jsou ideální pro menší zahrádky, protože rostou do výšky - pnou se po opoře vzhůru. Do plodnosti vstupují později, ale mladé lusky můžeme pravidelně sklízet až do podzimu. Tyto fazole navíc plní i dekorativní funkci.


Lima nebo limské boby) - nazývají se také máslové fazole , obsahují fosfor a železo.

Vaří se asi hodinu a minut. Po uvaření jsou měkké a moučnaté. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Fazol šarlatový Tento druh se pěstuje v Americe, pro užitek, jako zelenina nebo luštěnina, zatímco v Evropě se vyskytuje v zahradách převážně jako krásná ovíjivá rostlina. Fazole Lima – fazole měsíční – pochází z Peru, v současnosti se pěstuje ve všech vhodných oblastech.


Semena jsou větší, mají bílou barvu, při vaření změknou, ale nerozpadnou se. Patří k nejvíce využívaným odrůdám. Byl pojmenován podle srpovitého tvaru lusku.


Zralá semena se tepelně upravují a konzervují a nezralé zelené lusky se používají jako zelenina.

Zralé syrové fazole obsahují jedovaté látky, které se neutralizují tepelnou úpravou. Leonardova práce je skoro tak úžasná jako třeťáci pěstující fazol měsíční na vlhkých ubrouscích. Fazole po té převádíte ve vaší administraci manuálně. Chcete-li realizovat kampaň s manuálním převodem fazolí, tak nás prosím informujte (stejně tak musíte na tuto skutečnost upozornit uživatele jak v popisu kampaně tak na vašich WWW stránkých). Měsíční kámen léčí horní část zažívacího traktu a citové napětí, které má na něho vliv, působí na reprodukční orgány, snižuje napětí při menstruaci, udržuje v rovnováze hormonální systém, zklidňuje hyperaktivní děti, detoxikuje, léčí problémy kůže, vlasů, očí, slinivky břišní a jater.


Pomáhá při početí, těhotenství, porodu a kojení. Jsou také poměrně dobrým zdrojem jódu pro vegany a vegetariány. Semena fazole - Phaseolus - fazol patří do známé luskové zeleniny. Nejširší výběr osiv fazolí najdete pouze u nás - největší výběr na českém a. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen.


Odrůda tyčkové fazole a vyniká svými zelenými plochými lusky, které se používají jak ke konzumaci za čerstva, tak ke zpracování. Rady a typy, výživová hodnota Fazol se používá jak pro lusky, které se dají konzumovat za čerstva, hodí se do salátů, vaří se, mrazí nebo nakládají. Rýžové fazole – Pěstují se v Číně, Indii a na Filipínách.


Lima fazole se nerozvářejí, často se podávají jako samostatný pokrm nebo se z nich připravuje salát. Měsíční fazole – Lima mají obvykle světle zelenou nebo smetanově bílou barvu. Třebaže pocházejí z Jižní Ameriky, jsou známé také jako madagaskarské fazole podle místa, kde se běžně pěstují.

Vigna angularis ( fazole azuki - droboučká semena červené, černé, bílé, hnědé, šedé a mramorové barvy). Kromě uvedených je mnoho desítek dalších forem. Namočit fazole do druhého dne do vody (nebo alespoň na hodiny). Slít fazole , vložit je do hrnce a zalít je dostatečným množstvím studené vody.


Máslové fazole jsou vhodné jako příloha, do salátů, polévek nebo pasírované do omáček.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky