pondělí 3. září 2018

Masožravky druhy

Vážení návštěvníci stránek. Fotogalerie, mnoho článků, rad a návodů k pěstování. Masožravé rostliny, semena, pomůcky.


Méně citlivé druhy se spokojí s větší miskou s vodou do které se květináč s rostlinou postaví. Pro masožravky připravujeme substrát z již výše zmíněné rašeliny a většinou křemičitého písku v poměru asi : 1.

Tento substrát vyhovuje mnoha druhům, ovšem je třeba opět dbát na různá specifika jednotlivých rodů a druhů. S křemičitým pískem se může do substrátu přidat také perlit, který substrát provzdušní. Pořiďte si některou z těchto krásek, která bude dotvářet Váš interiér bytu. Zvláštní nároky na pěstování mají láčkovky (Nepenthes), které vyžadují celoročně teploty kolem 20–°C, tedy alespoň běžně pěstované teplomilné druhy , a stálou vzdušnou vlhkost nad. Při nižší vlhkosti netvoří pasti.


Děje se tak například zbarvením, nektarem, vůní nebo naopak zápachem z uhnívajících zbytků živočichů. Gravitační pasti jsou nejprimitivnějším typem pastí, na druhou stranu ale také jedním z nejúčinnějších. Dalo by se říci že popírají všechna známá fakta o rostlinách a převracejí vztah mezi potravním řetězcem rostlina – živočich.

Helimafory jsou známé především svoji pověstí velmi obtížně pěstovatelných rostlin. Pokud rostlinkám zajistíme pár pro ně důležitých věcí, není. Takové druhy bývají poměrně nevýrazné a pravděpodobně byste je mezi masožravky nezařadili. Téměř u všech rodů byl zjištěn enzym proteáza, který štěpí bílkoviny.


Kromě enzymů slouží k rozkladu kořisti i početné symbiotické mikroorganizmy (bakterie a nižší houby). Uvedené informace se vztahují k vybrané prodejně v okamžiku zobrazení příp. Nepřebíráme žádnou záruku v případě změn.


Jde o zvláštní druh rostlin, které ke svému vývoji kromě světla a vody potřebují také bílkovinu, kterou nejčastěji získávají z drobného hmyzu. Většina z nich dobře snáší přímý sluneční svit, proto je dobré umístit rostlinu na parapet jižně nebo západně orientovaného okna. Na severní straně by masožravky kvůli nedostatku světla dlouho nevydržely.


V zimě je vhodné rostlině přisvětlovat speciálními pěstitelskými zářivkami, které dokážou vytvořit podmínky k fotosyntéze. Stránky jsou ve výstavbě. Autorem všech materiálů, kreseb, fotografií a pěstitelem všech vyobrazených rostlin je RNDr. Darwiniana vede veřejnou mapu lokalit masožravých rostlin, na kterých lze masožravky vidět pohodlně z turistického chodníčku nebo cesty.


Vaše dotazy pište na mail T. Původní a nejstarší česká masožravková skupina.

Poradíme s každým problémem, společně se. Vyjjímku tvoří jen druhy sarracenia purperea a s. Sarracenie dosahujú výšku až do metra, ale existujú aj menšie druhy (S. minor) a druhy rastúce vo forme prízemnej ružice (S. purpurea, S. psittacina). Druhy s citlivými koreňmi odporúčame navrúbľovať na otužilý druh opuncie, na ktorej vytvoria v krátkom čase mohutné trsy.


Zimujeme ich spolu s ostatnými rodmi pri teplote okolo °C bez zálievky, podľa možnosti na svetle. Prodáváme takový substrát, v jakém sami příslušné druhy masožravek úspěšně pěstujeme. V případě, že napíšete, pro jaký druh masožravky substrát kupujete, upravíme jeho složení přímo na míru dané rostlině. Základné rady pri pestovaní mäsožravých rastlín: Pestujú sa v čistej rašeline alebo substráte, zloženom z rašeliny, piesku a dreveného uhlia. Tieto druhy rastú na chudobných pôdach.


Charakteristika Mäsožravé rastliny lapajú hmyz rôznymi mechanizmami. V zásade môžeme pasce rozdeliť do dvoch základných skupín. Prvú skupinu tvoria pasce aktívne, teda také, ktoré sa aktívne pri.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky