úterý 4. září 2018

Cypřišovec leylandův

Nově vyšlechtěn kultivar cyprusovca, který má výjimečnou zářivě žlutou barvu výhonů. Jedná se o divoce a rychle rostoucí jehličnan, který se vysazuje zejména do stříhaných živých plotů nebo nestříhaný do větrolamů a zelených stěn, ojediněle jako soliterní stálezelený strom. V naší nabídce najdete cypřišovce na živý plot i jen jako soliteru.


Rychle rostoucí jehličnan do živých plotů a zelených stěn. Předností této odrůdy je její.

V našich podmínkách má však několik negativ. Cypřišovce narozdíl od cypřišků a zeravů neztrácí v zimě tolik svou barvu a zůstávají zelené, popřípadě žlutozelené podle kultivaru. Je to stálezelený jehličnatý strom, často používaný v okrasném zahradnictví. Files are available under licenses specified on their description page.


All structured data from the file and. Naše firma nabízí možnost komplexního zajištění Vaší zahrady. Od prvotního projektu Vaší. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a.

Tento cypřišovec pochází z křížení cupressus macrocarpa a chamaecyparis nootkatensis. Základní druh je divoce a rychle rostoucí jehličnan, který se vysazuje zejména do stříhaných živých plotů nebo nestříhaný do větrolamů a zelených stěn. Habitus je úzký, sloupovitý. Dorůstá do výšky 15m a šířky 4m.


Cupressocyparis leylandii, vel. Jde o rychle rostoucí cypřiš sloupovitého tvaru. Velmi rychle rostoucí jehličnan. Vhodný především pro pěstování v živých plotech stříhaných nebo volně rostoucích, ve velkých skupinách nebo.


Roční přírůstky mohou být až 1m! Vějířovité větévky jsou svěží, zelené barvy. Dobře snáší řez, jenom mějte na. Roste velmi rychle, i když.


Jehlice jsou zeleno-zlaté, ploché. Jsou samozřejmě řídké a mají tenké kmínky. Oblíbený, rychle rostoucí cyprusovec vhodný na živý plot a tvarování.


Dosahuje do výšky 10m a šířky 4m.

Vhodný nejen jako solitera, ale i do živých a nápaditých plotů. Jedná se mezidruhový kříženec mezi cypřišem a cypřiškem nutkajským s největšími. Cypřišovec je bujně rostoucí vzdušný jehličnan tmavozelené barvy.


Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Chybí vám na zahradě krásný vzrostlý jehličnatý strom? Nechcete čekat než strom vyroste? Vysadíme vám vzrostlý strom přímo na vaši zahradu.


Rostlina přečká zimu do -°C. Z botanického pohledu je hodně podobný Chamaecyparis nootkatensis, má delší, užší a jemnější větvičky. Nejedná se o čistý botanický druh.


Cypřišek leylandův je další z rodiny rostlin vhodných pro tvarování. Stanoviště volíme slunné až polostinné. Půda: slabě kyselá až neutrální. Lze použít do hustých živých plotů nebo ke geometrickému tvarování.


Typy živých plotů a jaký je vhodný pro vás? Postarají se o soukromí, odkryjí nevzhledný kout zahrady, vytvoří efektní pozadí pro umělecká díla i kv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky