pondělí 28. května 2018

Rakytník krasavice

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Odrůda KRASAVICE – vzrůst je spíše rozložitý, jen středně otrněné větve. Kvete drobnými květy, které jsou bílo žluté a objevují se od března do.


Prodáváme v kontejneru 9xcm. Tento kultivar je téměř bez trnů.

Rakytník se dnes řadí mezi drobné ovoce. Větévky jsou středně otrněné. Zrají během července, jsou střední velikosti (cca 1cm) a mají sladkokyselou chuť.


Kromě vynikajících léčivých účinků plní na zahradě i estetickou funkci. Na zrající plody je radost se podívat. V podmienkach SR nie sú nízke teploty také extrémne, aby rakytníku uškodili.


Niektoré zdroje uvádzajú odolnosť voči mrazu až do – °C.

Větrosnubný keř má potom možnost opylení a vytvoření plodů. Obvykle se na jednu samčí rostlinu počítají dvě až tři samičí (samic může být až šest). Opylovače sázejte vždy z návětrné strany. Obsahuje vysoký obsah rutinu ( látka odstraňující otoky, protialergické a protiastmatické účinky).


Větve jsou středně otrněné. Dužnina plodů obsahuje olej, který se používá při spáleninách, omrzlinách, žaludečních vředech, chorobách střevních cest a regeneraci tkání při ozařování. Odrůda rakytníku se záplavou oranžovo červených plodů, vhodný i do okrasných záhrad. Plody mají červenou barvu a. Je nutné mít ještě jednu rostlinu - samčí ! Většina odrůd má trnité výhony, ale stále častěji se dají sehnat i odrůdy slabě trnité nebo zcela beztrnné.


Nejvyšší obsah zdravých látek se nachází přirozeně v plodech, ale obsahují je též listy, a dokonce i kůra. Rýchle dodanie, skvelé ceny, kvalitné rastliny. Sie sind nicht angemeldet. Tvoří střední až vyšší keřovou korunu silného a pevného růstu.


Rozhoduji se mezi odrůdou Sluníčko nebo Krasavice.

Středně vzrůstná odrůda rakytníku, keř rozložitý, středně otrněný. Zraje v červenci, plody jsou červené, středně velké, asi g, sladkokyselé. Keř je kompaktní, spíše nižšího vzrůstu, s tenkými, rovnými větvemi. Opeľovací potenciál samčích rastlín je pomerne vysoký, k jednej samčej rastline môžeme preto vysadiť až samičích rastlín. Peľ prenáša na samičie rastliny vietor, samčiu rastlinu preto vysádzame v smere vetra.


Hnojivo pre ríbezle a egreše je výdatné, ekologicky priaznivé organicko-minerálne hnojivo. Jeho dôležitou zložkou je drtená rohovina. Je to větvený keř, který dorůstá - m. K tomu, aby plodil, je třeba samčí i samičí rostlina. Odrůda, která převyšuje ostatní rakytníky zejména obsahem rutinu. Ve 1g plodů je 5mg rutinu.


Možnost využití na výrobu šťáv, nápojů, přísada do čajů místo citrónu, z jader olej. Nová červenoplodá odrůda rakytníku s plody středně velkými. Sklizňová zralost je v červenci, plod je středně velký , chuž sladkokyselá.


Středně raná odrůda s kompaktním vzrůstem a vysokým výnosem. Je to totiž nenáročný a houževnatý keř, který se dokáže doslova sám o sebe postarat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky