pondělí 28. května 2018

Jaký olej do sekačky na trávu

Celoroční motorový olej určený především k mazání čtyřdobých benzinových a naftových vysokootáčkových motorů malé zahradní, zemědělské a stavební techniky (motorové sekačky, zahradní traktory, kultivátory, motorová čerpadla, elektrocentrály, vibrační pěchy apod.) vyžadujících použití celoročního motorového oleje SAE 10W-30. Podíval bych se jaké je třídy. Osobně do pracovních vzduchem chlazených motorů dávám třídu API: SJ. Ale jsou to stroje hodně zatížené. Na webu se najde klasifikace olejů i dle API a je třeba se podívat k čemu potom takový olej je.


Pokud je tam uvedeno olej třídy API SG a více, tak bych asi ho tam dal.

Jaký olej používat do rotačních sekaček? Přestože mají celkem malý motor, podávají rotační sekačky na trávu velký výkon. Pomocí následujících kroků ji můžete připravit, aby pak správně fungovala. Připravili jsme Vám kontrolních bodů pro správnou údržbu sekačky.


Přejít na : tento příspěvek (zjistit adresu) Dobrý večer, prosím. Specifikací je samozřejmě kvalitnější a řídší, ale neuškodí to nějak sekačce, když na to tř. Zpravidla jsou oleje do sekaček určeny pro letní provoz, jsou tedy ideální pro mazání motorů zahradní techniky v období od jara do podzimu.


Každý olej do motorové sekačky ze sortimentu Mountfield díky svým přísadám bezpečně splňuje předpisy na kvalitu motorových olejů. Olej se dělí a označuje podle teplotní tolerance a za jakých podmínek bude která třída oleje působit nejlépe.

SAE je mnohoúčelový olej pro použití při teplotách nad °C. Oleje 10W-se doporučují při teplotách od nuly do °C, ale rychleji se rozpadají. Syntetické oleje nabízejí nejlepší ochranu při teplotách mezi -°C a °C. V kostce, oleje třídy SAE a syntetické oleje jsou pro motor sekaček nejvhodnější.


Do většiny se dává olej třídy SAE 30W, avšak to se můžete lišit podle klimatu, ve kterém žijete. Informace se dozvíte v manuálu. Vylijte benzín z nádrže nebo sekejte trávník tak dlouho, dokud nespotřebujete veškerý benzín.


Odpojte drát zapalovací svíčky. Sekačku budete obracet a benzín se do ní nesmí vylít. Sejměte ho ze svíčky tak, aby se jí nedotýkal, ani když budete sekačku obracet. On tam má jít olej pro vysokotáčkové motory. Obecně je to vše předražený, takže tam leju ten co jinak dávám do motorky, taky 4T.


Olej je vhodný do běžných sekaček na trávu , traktorových sekaček, elektrocentrál, kultivátorů atd se čtyřtaktním motorem. Castrol Garden 4T SAE a ten by měl bohatě stačit. Optimálně chrání motor proti hromadění nečistot a vzniku koroze. Proč sekačky nesbírají trávu , jak mají. Jednu novou nabízíme v soutěži.


Pokud vaše sekačka pořádně nesbírá trávu , může být na vině tvar. Lámete si hlavu nad tím, jaký poměr (standardně bývá 1:- přesně v návodu stroje) oleje a benzínu namíchat, jaký použít olej a benzín do vaší motorové pily, křovinořezu, plotostřihu, mopedu, zahradní sekačky s 2T motorem ?

Co ušetříte za servis jsou nemalé peníze. Ale tyto přístroje se pokazí až po záruce. Můj názor je že olej 10Wtam být může. Takto jsem to řešil já a sekačka motorově vydržela ale odešel pojezd a popraskal skelet.


Poradíme Vám co je potřeba udělat pro to, aby jste se vyhnuli problémům s jarním startem a ušetřili za zbytečné opravy, kterým můžete předejít pravidelnou údržbou Vaší sekačky na trávu. Kvalitní sekačky na trávu skladem Poradíme, jak vybrat sekačku na trávu Recenze od našich zákazníků Doručení do h až k vám domů nebo na prodejnu Sekačky na trávu jsou výborným pomocníkem při údržbě zahrady a ostatních ploch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky