úterý 29. května 2018

Sazenice růží

Růži již znali staří Řekové a Římané, kteří ji považovali za královnu květin. O růžařský boom se postraly křížové výpravy, které se zasloužily o import nádherně vonící damašské růže a tzv. Domácí plané druhy, čínské růže a damašské růže vytvořily základnu, z níž vzešlo cílené šlechtění nových odrůd.


Sazenice růží německé firmy Tantau skladem k jarní výsadbě. Vážení zákazníci, přijímáme objednávky růží pro podzimní výsadby. Rodinné zahradnictví v Oticích se zásilkovým prodejem.

Prohlédněte si obrázky růží. Připravili jsme několik pohledů do světa růží , tak abyste mohli snadněji najít takovou růži , jakou byste si pro svoji zahradu přáli. Růže, královny květin – jak vybrat sazenice růží ? Pěstování růží má u nás dlouhou tradici, a ne nadarmo se jim také říká královny zahrad. Prodáváme sazenice keřových růží těchto kategorií: TH – velkokvěté (čajohybridy) F – polyantky (mnohokvěté) PN – pnoucí SAD – sadové POK – pokryvné (plazivé) MINI – skalkové ANG – anglické. Výběr ze 1druhů růží (ks – Kč).


Naše školka růží se nyní nachází na samém okraji chráněné krajinné oblasti Český ráj, mezi městy Mladá Boleslav a Jičín, a také na území unikátní barokní komponované krajiny a svazku obcí Mariánská zahrada. Růže je právem nazývána královnou květin.

Vybrali jsme pro Vás otužilé odrůdy růží v pestré paletě barev. Dodáváme opravdu silné sazenice , které. Exkluzivní kultivary za výborné ceny. Zde si vyberete kategorii růží , která Vás zajímá. V levém sloupci se Vám objeví všichni šlechtitelé, kteří v této skupině růží mají zastoupené nějaké své krásky.


Stačí kliknout na daného šlechtitele a uvidíte všechny sorty od něj. Pro sazenice růží je ideální vyrazit do zahradnictví, kde je dostatečný výběr druhů a školení zahradníci jsou nám při výběru schopní poradit. Při samotném výběru bychom si měli dát pozor na několik základních věcí. Poradíme vám, jak zjistit, že vybraná sazenice je skutečně zdravá a pravděpodobnost, že se v létě budeme těšit z její kvetoucí nádhery, je velká. Prostokořenné sazenice zasíláme ve stádiu vegetačního klidu.


Před odesláním jsou uloženy při stálé nízké teplotě, čímž je doba bezpečné výsadby prodloužena do konce května. Pěstujeme bylinky, skalničky, drobné ovoce, chryzantémy, okrasné dřeviny, sadba zeleniny, balkonové. Klasické prostokořenné růže dnes najdeme spíš v pěstitelských školkách, kde se počítá, že je po nákupu okamžitě vysadíme.


Sám vyšlechtil několik nových typů růží a my jdeme v jeho šlépějích. Nabízíme vám růže velkolisté, pnoucí, sadové, anglické, mnohokvěté i růže půdopokryvné. Jarní řez růží provádíme nejlépe v čase, kdy kvete zlatice (Forsithya), lidově „zlatý déšť“.


Na podzim růže zbytečně neřežeme, pouze odstraníme nevzhledné konce s odkvetlými květy případně výhony, které na zahradě překáží. Hlavní řez růží je tedy na jaře.

Po jarním střihu následuje hnojení. Poštovné dle ceníku pošty a balné (3-Kč) připočítáváme k ceně. Naše sazenice jsou zasazeny ve 2l kontejnerech vhodné k celoroční výsadbě i během.


Nová vysoce kvalitní velkoplodá, odolná odrůda stáleplodící maliny. Zdravé sazenice malin s dopravou za pouhých Kč až k vám na zahradu. Sortiment růží v našem katalogu představuje průřez současným sortimentem s doplněním vybraných novinek. Zabráníme tím jejich vysychání a namrznutí. Kořeny rozprostřeme a zasypeme jemnou zeminou, kterou k nim zlehka přišlápneme a dobře zalijeme.


Po vsáknutí vody a oschnutí povrchu půdy přihrneme k sazenici kopeček kypré zeminy, která je ochrání proti zimním mrazům. Počátkem zimy se vyplatí pokrýt růže chvojím. Výhony sazenic ovšem zkracujeme až na jaře. Kde kupovat sazenice růží Nejvýhodněji nakoupíme sazenice v růžové školce. Navštívíme-li ji informativně již v srpnu, budou rostliny v plném květu.


Jeho cílem bylo dosáhnout efektu spojení výhod uvedených typů růží. Uvedené informace se vztahují k vybrané prodejně v okamžiku zobrazení příp. Nepřebíráme žádnou záruku v případě změn. Jedná se o nenáročné a přesto dech beroucí nízký keř, hustě obsypaný květy v několika vlnách od konce jara až do zimy.


Prodej růží Kordes realizujeme přes vybraná zahradní centra. V současné době nabízí růže Kordes již většina zahradních center.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky