čtvrtek 24. května 2018

Brslen euonymus

Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53. Sicher durch den Winter. Brslen Fortuneův má kultivar ‘Emerald Gaiety’ s bílými skvrnami na listech a ‘Emerald´n Gold’ se žlutým panašováním.


Pěkný je ‘Harlequin’ s bílou, kropenatou kresbou na listech či ‘Silver Queen’ s listy ozdobenými béžovou mozaikou. V zimě se olistění panašovaných keřů mění až na růžově karmínovou barvu.

Zelené (jedovaté) listy se na podzim zbarvují do krásně červené. Podobá se brslenu evropskému, ale má atraktivnější jarní a zejména podzimní vzhled. Rastie na okrajoch lesov, pri cestách a zaujme vás krásnymi ružovými a oranžovými kvetmi a. Katalog rostlin on-line - eshop Zahradnictví Franc, Kamenné Žehrovice.


Je jedním ze čtyř druhů brslenů vyskytujících se v Evropě. Celý rod zahrnuje přes 2druhů rozšířených po celém světě. Tato rostlina je velmi krásná, na zimu neopadává, pěstuje se na slunci i ve stínu.


Nejlépe roste na slunném nebo mírně přistíněném stanovišti.

Na půdu není náročný, pouze nesmí být přemokřená. V našich podmínkách je dostatečně mrazuvzdorný. Uplatní se jako netradiční solitéra nebo ve skupinových výsadbách.


Euonymus fortunei Brslen Fortuneův – stálezelené listnáče. Sie sind nicht angemeldet. Learn about this versatile plant.


Jsou to opadavé nebo stálezelené dřeviny s jednoduchými vstřícnými listy a drobnými květy. Potřebovala by vaše zahrada doplnit nějakým zajímavým a nenáročným keřem? Může jím být brslen , keř půvabný a skromný, podle. Die Korbmarante ist eine beliebte Zimmerpflanze.


Inklusive Pflege-Anleitung. Dosti košatý keř, 1–3(5) m vysoký. Fortuneův ( E. fortunei ) a brslen nízký ( E. nanus ) Nádherné jsou všechny druhy i náš nejrozšířenější brslen evropský, který se objevuje ve volné krajině, ale i jako střižený živý plot nebo se vysazuje pod vysokými stromy jako podsadba. The green-and-golden-leaved varieties provide a classic but colorful look for the garden.


Brslen (Euonymus) je rod rostlin z čeledi jesencovitých. V přírodě velmi ohrožený a chráněný druh léčivé rostliny. Medvědice roste jako stálezelený poléhavý keřík, kvetoucí brzo na jaře.

Velmi pěkný druh Brslenu. List se barví do žluto-růžova. Mladé výhonky mají na jaře pestrou žlutou barvu. Dorůstá do výšky - cm. Je půdopokryvný, má kompaktní růst.


Listy jsou vejčité, tmavě zelené s jemně žlutým středem. Od podzimu do jara pak mají listy jemně růžový až purpurový nádech. Využití: Brslen je rostlina světlomilná, jinak je zcela nenáročná. Dřevo se využívá v řezbářství.


Ze semen se získává olej. Hojně se pěstuje jako keřový porost, v živých plotech i solitérně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky