pondělí 28. května 2018

Jak pěstovat stevii

Pěstovat ji můžete doma, na zahradě i ve skleníku. Rostlinka je to vskutku zázračná. Je neuvěřitelně sladká, nízkokalorická a zároveň i velmi léčivá. Pouhým lístkem můžete osladit čaj i moučník. Zajímá Vás, jak pěstovat stévii?


Přečtěte si následující řádky a zjistíte více informací. Něco málo jsme se o stévii dozvěděli v. Protože se nejedná o sacharózu ani fruktotózu, mohou jí sladit i diabetici. Zázračnou bylinku stévii sladkou z Paraguaye lze v našich podmínkách pěstovat v nádobách, květináčích na parapetu a stanovištích, na která během dne. Sladké lístky stévie umějí osladit čaj nebo kávu, a přitom se po nich nepřibírá na váze. Kdo to chce vyzkoušet a nemá důvěru v umělé sladidlo.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Její listy se vyznačují sladkou chutí, květy jsou bílé. V květináči, ideální je východní parapet, popř. Stevie nepotřebujete tedy zahrádku, ani domek, ani skleník.


Sladké látky v krvi se tvoří více, když má rostlina dostatek světla a tepla. Z jedné rostliny lze získat až kg sušených lístků! Na léto se doporučuje ji dávat ven a na zimu domů. Listy lze užívat jak v čerstvém stavu tak zmražené nebo sušené. V českém prostředí se dá poměrně dobře pěstovat a běžně dorůstá do výšky padesáti centimetrů.


Stévii pěstujeme zejména. Jak na pěstování stévie? Může se pěstovat na záhonech, květináčích i sklenících, mějte ale na paměti, že je nutné rostliny na zimu přezimovat, aby měly dostatečné teplo nebo jednoduše květináče dát do místnosti s pokojovou teplotou. Pokud byste rostliny nechali venku, tak sestřihněte na několik centimetrů nad zemí, zbytek rostliny uvadne, ale na jaře opět začne růst. Postupně Ti se vším pomůžu!


Je zdarma a můžeš se kdykoli odhlásit. Poradíme, jak tuhle subtropickou bylinu pěstovat doma na okně, na balkoně i na zahradě a co se sladkými lístky dělat. Co takhle vyzkoušet recept na skvělé přírodní sladidlo nebo kečup bez cukru? Víte, jak sladit stévií a jak z ní získat maximum?


Je 200x sladší než cukr, a přitom neobsahuje žádné kalorie. Můžete ji znát jako stévii, ale také sladkou trávu nebo pod názvem medové lístky. Poté je možné pěstovat stevii venku, či za oknem na slunných stanovištích. Po mnoho staletí je využívána domorodými indiány v dnešní Paraguayi a Brazílii. Sladí jí tradiční čaj a listy využívají i při pálení žáhy.


Máte někdo zkušenosti s pěstováním,co se týče zálivky,půdy a pod? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Sladit můžete jak čerstvými listy, tak i sušenými. Počítejte však s tím, že její chuť nebude tak výrazně sladká.


Na konci sezóny můžete celou bylinku ostříhat a na jaře si z ní vypěstovat novou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky