čtvrtek 24. května 2018

Javor bloodgood

Satt in der Farbe und einen tollen Aufbau im Geäst. Er ist mit bis Meter höhe angegeben. Dafür braucht er aber mehr als Jahre. Japonský Javor Blood Good (Acer Palmatum).


Seine intensiv roten Blätter sind leicht gezähnt und gehen im Sommer leicht in.

Pri hodnotení kontrolujeme, či je recenzia písaná v slovenčine, neobsahuje vulgarizmy a hodnotenie sa týka iba hodnotenej rastliny. Die Band spielt traditionellen Heavy Metal mit christlichen Texten. Tvar je spíše vzpřímený, jako jeden z mála japonských javorů tvoří zaoblenou korunu.


Přestože roste středně rychle, jeho výška v zahradách se většinou zpomalí, jakmile dosáhne cca 4m a začne. Bloodgood ist eine US-amerikanische White-Metal-Band. Listy tohoto kultivaru jsou vínové.


V višino in širino zraste do metrov. Pomerne malý strom s tmavými, červeno-bordovými listami, ktoré sú na jar karmínovo - červené.

Strom má výbornú štruktúru konárov a hladkú kôru. Kůra na kmenech a větvích je tmavě šedá. Dorůstá do výšky 4-m ve stáří 20ti let. Vyžaduje dobře propustnou, vlhčí půdu, s mírně kyselou reakcí. Dobrý deň, potrebujem poradiť pri pestovaní Javora dlaňovitolistého.


Pred asi mesiacom som kúpila cez internetový obchod rastlinky javor - bloodgood. Mnoho odlišných kultivarů tohoto druhu bylo vyšlechtěno a rozšířeno do mnoha zemí na celém světě pro atraktivní barvy a tvary. Tvar je skôr vzpriamený, ako jeden z mála japonských javorov tvorí zaoblenú korunu. Jedná sa o vyššiu ker vzdušného habitusu.


Prestaňte ho toľko hnojiť, lebo potom prechádza do zeleno-bordova, červené javory potrebujú slnko aby boli pekne vyfarbené, cez obed by mali byť pritienené. Dobře se hodí k vodním plochám a na exponovaná místa. Garance Pro Váš úplný komfort a jako důkaz kvality našich rostlin a služeb poskytujeme na naše dřeviny garanci na jedno vegetačni období.


Javor dlanitolistý vyžaduje kvalitní zeminu a teplé, slunné až polostinné stanoviště. Nádherný japonský javor s oranžovo žlutými listy, které se na podzim zbarvují do červena. Jako jeden z mála obvykle v průběhu vegetace tuto barvu nemění.


Plodem jsou dvounažky rovně červené až rudé barvy, které působí velmi dekorativně.

Tyto středně velké stromy si můžeme vysadit v barvě listí od jasně zelené po temně červenou, a každý takový exemplář bude zcela nepřehlédnutelný. Javory s dekorativním listem jsou vyhledávanými solitéry. Vnášejí do zahrad nezvyklou barevnost a pohledový akcent. Jeho listy, bujný růst a. Upozorňujeme Vás, že po zmene predajne, bohužial nemôžeme prevziať terajšie údaje z Vašeho nákupného košíka, zoznamu, ani porovnanie tovaru.


Dobry den, muzu se zeptat, kdyz jej mate cely den na slunku, stinite ho nejak pres poledne? Ja s javory zacal tento rok a bohuzel mi to nejde, zahrada je cela na jih. Vyzera to ako blede skvrny na listoch.


Javor stále vyhana nove cervene listy a spodne starsie su ako na fotke. Javor je zasadeny na zahrade v polotieni, ma aj dost slnka. Po většinu času na rostlině převládá zářivě krémový odstín. Na jaře raší listy v kombinaci krémové s matně zelenou a přídavkem růžové. Tento javor je vhodné pěstovat před tmavým pozadím, aby jeho krása opravdu vynikla.


Na podzim je růžová zaměněna za výrazně červenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky