středa 30. května 2018

Beztrnné ostružiny

Beztrnné ostružiny vypadají velmi dekorativně, Je to polokeř, jehož výhony dorůstají délky až m. Zajímavé jsou i tím, že listy vytrvávají na rostlině přes zimu. Křížením planých ostružin se postupně vyšlechtila spousta odrůd různé výnosnosti, různých barev, chutí, tvarů a velikosti plodů. Jejich pěstování je nenáročné, stejně jako jejich množení.


Thornfree je bujně rostoucí odrůda beztrnné ostružiny s dlouhými, dokonalé hladkými výhony, jež v prvním roce vytvoří popínavý prut, ze kterého v dalším roce vyrazí množství kratších bočních výhonů s květy a středně velkými, dokonale sladkými plody. Listy jsou neopadavé, celokrajné a bez trnů.

Plané a šlechtěné ostružiníky, které nenesou maliny, ale ostružiny - souplodí červeno modré (fialové, fialovočerné) - odlišujeme nesystematickým společným názvem ostružiny. Naše plané ostružiníky - ostružiny bývaly často uváděny pod kolektivním jménem Rubus fruticosus. BEZTRNNÉ OSTRUŽINY ,,NAVAHO“ tyto beztrnné ostružiny mají pevnější výhony než u běžného ostružiníku a rostou vzpřímeně, keřovitě vyznačují se velmi. Vyrazíte-li do lesa, krom borůvek a malin už tam můžete narazit i na červené, ale i na černé, tedy zralé ostružiny. S pozdním létem přicházejí další poklady přírody.


Potom se ale objevily vyšlechtěné velkoplodé a hlavně beztrnné odrůdy a popularita ostružin prudce vzrostla. Dnes je najdeme na většině zahrádek. Vypadá to, že kulturní keře mají jen samé.


Plané formy ostružiníku (stejně jako maliníku) byly již v dávných dobách rozšířeny takřka po celém světě.

Rostliny pravidelně plodí, sklizeň připadá na červenec až konec srpna. Kdy se ostružiník začal pěstovat jako kulturní plodina, však není přesně známo. Autor: Archiv ireceptar. Hull Thornless - zraje od začátku srpna do konce září. Plody jsou pevné, velké, sladkokyselé a velice aromatické.


Navaho - zraje od začátku srpna do konce září. Tyto beztrnné ostružiny mají pevnější výhony než u běžného ostružiníku a rostou vzpřímeně, keřovitě. Vyznačují se velmi vysokými výnosy plodů, plody jsou velké a velmi aromatické. Sklizňová a konzumní zralost je od srpna do října.


Srbská odrůda beztrnné ostružiny , s velkými plody a velkou úrodností, nižší vzrůst. Ostružiník - ČAČANSKÁ BEZTRNÁ. Plod: velký, vysoká plodnost.


Výborná, vysoce úrodná, beztrnná odrůda ostružiníku. Plody střední, tmavé, kónické, pevné a aromatické. Dobrý den, koupil jsem zahradu, na které byly již vzrostlé a plodící beztrnné ostružiny. Než jsem jí koupil, tak nebyla asi dva roky udržovaná, takže i. Díky vhodnému prořezávání rostliny budete sklízet větší úrodu.


Brzy na jaře - prvním rokem po výsadbě je možné vybrat pouze ty nejsilnější a nejzdravější šlahouny (5-6šlahounů) a zastřihnout je na polovinu.

Potřebujete zakrýt zeď „čímsi zeleným“, ale zároveň byste z toho rádi měli i nějaký užitek? Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Pěstování brambor v pytli Tento způsob pěstování využívá toho, že. Nabídka odrůd se stále rozrůstá. Kromě stáleplodících seženete i maliníky se žlutě nebo černě zbarvenými plody.


A když si vyberete beztrnné. A pochutnat si na ostružinách můžeme i doma – stačí začít pěstovat ostružiník. Utrhnout si ostružiny na zahradě – to je prostě báseň. Plodí již prvním rokem po výsadbě v době od července do září (v závislosti na odrůdě).


Malinoostružiny – plody mají různou barvu – mohou být žluté, růžové, fialové, puprurové až černé. Sklízejí se také se zdužnatělém lůžkem, ale chybí jim typická malinová chuť i vůně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky