Není nic jednoduššího, než připravit rychlou nakládanou cibuli. Nemusíte nic vařit, stačí pečlivě smíchat suroviny na nálev a zalít jím nakrájenou. V tomto receptu se dozvíte nejpopulárnější způsob nakládání cibule.
Naloženou cibuli můžete zavařit do sklenic, nebo vakuově zabalit a dát odležet do lednice. Pokud ji chcete použít tentýž den, nechte ji v nálevu alespoň minut před užitím. Jde o naložení cibule pro okamžité a zároveň i dlouhodobější použití.
V obchodech není nakládaná cibulka vždy k mání, a když, není to nic levného. Těžko se shání a rovněž není levná ani cibule perlovka. Přinášíme vyzkoušený trik – místo malých cibulek naložit podzimní bílou cibuli. Naložit cibuli je snadné a levné, výsledek chutná výtečně.
Zkuste to s námi krok za krokem. Nakládaná červená cibule - já tomu říkám růžová cibulka. Jen velmi zřídka se mi podařilo někde to ochutnat. Vždy mne napadlo zjistit co a jak.
Cibule překrojíme na půl a následně na plátky. Ve vrstvách dáme do nádoby, ty prokládáme feferonkami (kdo má rád ostřejší, může jich dát samozřejmě více), rozinkami, pepřem. Doprostřed dáme bobkový list a nové koření.
Nádobu zaplníme po okraj. Do misky vymačkejte šťávu z limetky, přidejte umeocet, agávový sirup, hřebíček, zelený pepř a sůl. Připravte nezapomenutelná nakládaná rajčat s cibulí! Kuličky černého pepře ks 2. Budete se divit, kde všude se Vám může hodit.
Konopí je rostlinou, která je po celá staletí využívána různými kulturami. Jde o univerzální chuťovku, kterou se vyplatí mít neustále po ruce. Je šťavnatá a příjemně pikantní, hodí se všude tam, kde by byla syrová cibule příliš palčivá a intenzivní. Toto je neskutečně rychlý a snadný způsob, jak vylepšit salát nebo grilovanou rybu.
Nakrájejte cibuli, přelijte ji octem, posypte kořením a nechte odležet. Tuhle kombinaci byste nečekali! A přitom je tak výborná! Gruzínská nakládaná cibule vychází opět z klasického receptu.
Navíc se však do ní přidává několik lístků koriandru, stejně jako špetka kajenského pepře, který jí přidává na pikantnosti. Když je podávána, tak je také osolena. Dokonale vyladí burgery a sendviče, hodí se k jakémukoli grilovanému masu, ale také do salátů, anebo prostě jen tak na chleba se sádlem či pikantnější pomazánkou. S druhou polovicou cibule naložíme rovnako.
Zalejeme vriacim nálevom a okamžite poháre pevne zatvoríme. Necháme vychladnúť a skladujeme na tmavom mieste. Snadno je oloupeme, když je asi na minuty zalijeme horkou vodou. Lahodnou chuť dodá sladkokyselému nálevu kopr nebo estragon.
Vyzkoušejte si připravit netradiční nakládanou červenou cibuli.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.