středa 2. srpna 2017

Jak vyčistit dno bazénu

Na mastnotu je určen Gelový čistič, na vodní kámen Gelový odstraňovač usazenin. My tenhle bazén máme už téměř let a voda se nám nikdy nezkazila a je čistá (myslím za sezónu, né jako, že tutéž vodu používáme let ). Spolu s bazénem jste si pořídili filtraci, pravidelně do něj házíte chlorové tabletky, a přesto se vám na dně a na stěnách zachycují nečistoty. Dno bazénu je ale vhodné vysávat pravidelně, preventivně jednou za týden či čtrnáct dní, neboť i při použití filtrace a bazénové chemie se do bazénu dostávají nečistoty, a jejich těžší částečky se usazují právě na dně.


Co dělat, když do bazénu napustíme novou vodu? Co je potřeba udělat pro zazimováním bazénu ?

Jaká je alternativa ke chlórové bazénové chemii? Vše se dozvíte v článku. Nechte kal usadit u dna bazénu. Před zapnutím filtrace nastavte na ovládacím ventilu polohu průplach.


Připravte ruční vysavač napojený na filtraci. Při spuštění filtrace za pomocí vysavače odsajte kal ze dna do odpadu. Bazén dopusťte čistou vodou, zkontrolujte pH a množství chloru.


Stačí jen dodržovat určité zásady, pravidelně měřit a upravovat hodnoty pH, dezinfikovat vodu, předcházet tvorbě řas a samozřejmě se starat o čistotu samotného bazénu. Ale neděste se, protože dohromady vám to nezabere víc jak minut týdne, a to za požitek z perfektního koupání jistě stojí.

Sluníčko letos ukazuje svou sílu, teploty se už několik týdnů šplhají vysoko nad třicítku. Ideálním řešením je zchladit se v bazénu. Máte znečištěnou vodu v bazénu ? Poradíme, jak ji vyčistit.


Zakalení může mít více příčin - přítomnost minerálů, řas, organický zákal atd. Zkontrolujte správný chod filtrace. Je-li voda zelená přespříliš, je vhodné použít přípravek, tzv. Tyto nečistoty je pak následně třeba ze dna bazénu vysát. Jak se zbavit znečištění?


Ovšem chemické přípravky mohou selhat u bazénů s nekvalitní filtrací. V takovém případě není jiná možnost, než vypustit vodu, bazén vyčistit a znovu. Videonávod o tom, jak se zbavit zelené vody v bazénu s použitím značkové chemie Laguna. Poloautomatický bazénový vysavač umí vyčistit dno i stěny bazénu sám a to opět díky síle filtračního zařízení. Připojuje se pomocí hadice přes.


Nevíte jak vyčistit bazén po zimě? Máme pro Vás jednoduchý návod. Stačí dodržet základní pravidla a těšit se z křišťálové vody.


Podle typu bazénu a jeho velikosti volíme zazimování a následné nastartování do jarní sezóny. Pokud je ponecháme na dně bazénu, dojde po určitém čase k ovlivnění jak kvality, tak zejména vzhledu bazénové vody.

Vysávat nečistoty ze dna bazénu bychom měli vždy podle potřeby, jakmile dojde k jejich nahromadění, což bývá zpravidla jedenkrát za – dnů. PROBLÉVÁpenatý okraj bazénu , drsné dno a stěny Vodní kámen stojí za usazeninami ve vašem bazénu. S tvrdou vodou bojujeme podle toho, kdy ji napouštíme. Správné jarní uvedení bazénu do provozu je důležité, už jen pro to, aby voda vydržela křišťálově čistá po celou sezonu.


Stěny i dno bazénu jsou kluzké a mazlavé a voda zapáchá. V první fázi je potřeba změřit a upravit hodnotu pH. Poté ošetřete vodu patřičnou šokovou dávkou chlóru a následně preventivní dávkou algicidního.


O pomoc požádejte někoho z rodiny, nebo spolehlivého souseda, který by se obden zašel podívat, zda filtrace běží, jak má.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky