čtvrtek 12. května 2016

Kopretina na kmínku

Gabčo, tady ty s jakoby plným středem jsou šííílený citlivky, poklepávám ti po rameni , že se ti podařilo přezimovat aspoň jednou, jsi dobrá. Velkokvětá zahradní kopretina (Leucanthemum x superbum) vytváří od července do srpna bílé květy. Dává přednost dobře propustné půdě na slunném, před větrem chráněném stanovišti.


Rostlina je vysoká – cm. Miluje slunce až lehký polostín.

Kvete v létě – v červnu a ještě v červenci. S velkým úspěchem lze pařížskou kopretinu pěstovat i jako rostlinu na kmínku. Pěkně vypadá ale i ve svém přirozeném Je pak velmi působivá.


I dnes psychologové potvrzují, že pohled na kopretinovou loučku, trs kopretin na záhonu nebo v nádobě v nás vzbuzuje pocit štěstí a bezpečí. Přenosné kopretiny Královnou ve skupině přenosných rostlin je kopretina polokřovitá - Argyranthemum frutescens (syn. Chrysanthemum frutescens). V dobe kvetu je nadherna.


My ji ted mame na prodejne. Lidi ji kupuji,je nadherna,ale.

Hledat v článcích: kopretina kmínku. Trojzubec - Bidens ferulifolia je oblíbená letnička známá také pod jménem Balkongold je převislá bujně rostoucí. Dostupnost rostlin a květin se může měnit na základě sezónní nabídky a skladových zásob prodejen. Přestože se jedná o druh kopretiny s názvem pařížská kopretina, tak jak už je výše uvedeno, pochází rostlina z Kanárských ostrovů a proto potřebuje tolik slunce a dostatek světla.


Výhodou je, že tento druh kopretiny je nenáročný na pěstování a nabízí bohaté a dlouhé kvetení. Vyraší –li ještě nějaké pupeny na kmínku , ihned je vyštípneme. Zbytečně je nenecháváme stát ani v misce z vodou. Nestříkáme je do korunky, zaléváme k patě kmene.


Nejlépe vynikne, je-li zapěstovaná na kmínku , ale pěkně vypadá i ve svém přirozeném keříčkovém tvaru. Jedná se o nenáročnou letničku s velmi pěkným květenstvím a listy. Ve Vašem truhlíku bude působit dominantním dojmem a zaručeně zaujme všechny kolemjdoucí. Jsou nenáročné na pěstování. Kopretina je dvouletka s bílými, červenými nebo růžovými květy.


Může dorůstat do výšky až cm. Trpasličí odrůda na kmínku se zeleno stříbrným jehličím s dekorativními bílými puky. Začali jsem navažet roubované listnáče.


Ucelenou, velkou skupinu, která se těší značné oblibě pak představují dřeviny na kmínku.

Možnost pěstování jako keř nebo na kmínku. Vhodná do nádob a záhonů. Vysazujeme od konce dubna. Během horkých dnů dostatečně.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete vypnout v nastavení prohlížeče. Na vzniku zahradních forem kopretin se podílelo různou měrou několik botanických druhů.


Je to zejména naše kopretina bílá, z jihozápadní Evropy pocházející kopretina velkokvětá (L. maximum) a portugalská L. Podobu kopretin obohatila ještě jedna zajímavá rostlina pocházející z Japonska. Vykvétá bílými až šesticentimetrovými úbory a nese označení Nipponanthemum nipponicum. Postupně přicházím na chuť třeba netřeskům nebo jsem objevila krásu host (bohyšků), které jsem dřív neznala.


Také nám na chalupě zbyly po předcích rostliny, o kterých jsem donedávna ani nevěděla, jak se jmenují, např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky