čtvrtek 12. května 2016

Ako behat v zime

Predpovede meteorológov na tohtoročnú zimu sa značne líšia. Napriek tomu existuje niekoľko univerzálnych tipov, ktoré vám beh v zime uľahčia i spríjemnia. Vonku boli štyri stupne Celzia, keď mi kamarátka oznámila, že vyzerá ako tuleň a začína behať. Ako behať v zime a neochorieť?


Posilnite si imunitu aj v tomto zimnom počasí a behajte!

Máme tu nový rok a určite ho mnohé z vás začali s novoročnými. Keď to preženiem s rozcvičkou. Ja si ešte pred štartom dám taký ten klasický strečing. Nič extra, také to cvičenie, čo sa robilo na telocviku v škole.


Bežci často v zime počúvajú, že neexistuje zlé počasie, iba zlé oblečenie. Vonku sa poriadne ochladilo, ale od behu ťa to neodradilo. Si rozhodnutí behať aj v zime , kým nenapadne aspoň centimetrov snehu.


Ak začínaš behať v zime , netreba sa toho obávať.

Základ je začať s mierou a neprehnať to hneď pri prvom obutí tenisiek, aby si sa nezranil. Pomocou niekoľkých menších úprav bežeckej rutiny si behanie užijete rovnako pohodlne ako v ktoromkoľvek počasí. Na behanie v zime je potrebné obliecť sa tak, aby ste čo najviac zabránili stratám tepla a aby ste sa mohli čo najlepšie hýbať. Ako nestratiť teplo Je lepšie obliecť si viac tenších vrstiev. Chelsea Earlsová, americká psychologička a aktívna rekreačná bežkyňa preto odporúča bežkyniam, ale i váhavým mužom, niekoľko metó ako si beh v zime spríjemniť.


Nájdite si aspoň jedného partnera pre pravidelné tréningy. Aj ty sa chystáš začať s behom v zimnom období? Niektorí z našich ambasádorov sa podelili o svoje skúsenosti. Prečo by si mal behať aj v zime ? Aj keď sa to možno nezdá, aj zima je skvelou sezónou na behanie.


Má hneď niekoľko výhod - vonku nestretnete toľko bežcov ako v teplých mesiacoch, zostanete. Slávni českí a svetoví bežci. Beh ako disciplína patrí medzi ľahkú atletiku. Hovorí sa jej Kráľovná všetkých š. V létě nebo v zimě, spousta lidí třeba neudělá ani krok bez vody.


Fakt je ale ten, že voda je jen zátěž.

Pokud neběžíte dvacet kilometrů v extra vedru, v pohodě se bez ní obejdete. Běhat v zimě není problém, ale má to svá pravidla. Zimní trénink může být vzrušující, ale musíte být na něj připraveni. Je to ako v kulturistike, kde atléti najprv naberajú svalovú hmotu a až pred súťažou rysujú svaly.


Behať v letných mesiacoch nie je žiadna sranda. Slnko páli oveľa viac, ako si myslíš. Máme pre teba skvelých tipov ako beať v teple. Pravdupovediac, niet sa vám čo čudovať. Vstať často ešte potme a vybehnúť von, keď vieme.


V druhom diele si poviem niečo o technike behu, ktorá je v zime zvlášť dôležitá. Preto aj v zime platí, že je lepšie tréningy striedať, a nezáleží na tom, či ste aktívnym, alebo rekreačným bežcom. Intervalový tréning je výborný spôsob, ako zrýchliť metabolizmus v prípade, že beháte, aby ste schudli, ale pre kondičných bežcov je prínosom v rámci výkonnosti a rýchlosti. Akú výbavu si zaobstarať, aby ste pri behu v zimných mesiacoch nedostali zápal pľúc?


Rozhodne to chce súpravu teplého funkčného oblečenia, zabudnúť ne. Je pravda, že aj pri športovej aktivite telo nepotrebuje toľko tekutín v zime , ako v teplom počasí, stále je pitný režim pre tréning dôležitý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky