čtvrtek 23. července 2015

Snížení alkality v bazénu

Snížení alkality dosáhneme poněkud komplikovaněji. Je třeba razantně snížit pH až na hodnotu kolem což se nám ale nepovede standardním dávkováním přípravků na snížení pH. Pomoci může například smíchání s vodou, která má pH průměrné až nízké, například s vodou dešťovou (pH obvykle kolem 5).


Nebo se doporučuje dávka kyselinky zvýšit. Pak stačí i velmi malá dávka patřičného přípravku na velmi prudké snížení nebo zvýšení pH. Na změření celkové alkality existují testery, ale pro její přesné změření lze lépe použít dokonalejších fotometrů.

V jednom kroku nezvyšujte alkalitu o více než ppm. Pokud je nutná větší úprava alkality , proveďte další dávkování až po dostatečném promíchání vody. Takto nízké pH je velmi nepříznivé pro všechny kovové části bazénu a proto se v praxi tato metoda příliš nepoužívá. V zásadě stačí vodu dezinfikovat, upravovat její pH (pro účinnost dezinfekce) a občas použít některý z doplňkových přípravků pro dočištění vody. Dezinfekce bazénové vody CHLÓR Super ( chlornan sodný roztok ) je ověřený tekutý prostředek pro dezinfekci Vašeho bazénu , spolehlivě zlikviduje všechny bakterie, plísně, řasy aj.


Do vody v bazénu se dostává spousta nečistot, jako jsou zbytky opalovacích krémů, trávy, utonulý hmyz atd. Aby voda v bazénu zůstávala čistá a nezávadná, je třeba ji pravidelně dezinfikovat a chránit před bakteriemi a řasami. Dalším nežádoucím vlivem u tvrdé vody by bylo vysrážení vodního kamene , jenž by se usazoval ve filtraci a potrubí bazénu.

V případě problémů s regulací pH vody ve Vašem bazénu se obraťte na naše specialisty,. Alkalinita je přípravek pro zvýšení alkalinity v bazénové vodě ve formě. Aby bylo ošetření vody v bazénu bezproblémové, je třeba držet hodnotu alkality v. Jednoduše nalijete do kbelíku litrů vody z bazénu a změříte pH, následně přidáte např. Po řádném zamíchání znovu změříte pH a zjistíte, o kolik se snížilo. Zvýšením alkality dochází k nižším změnám v hodnotách pH.


Určení: Pro stabilizaci pH v bazénech a vířivkách, Pro venkovní i vnitřní bazény a vířivky. Nízké pH pod vede ke korozi bazénu a dráždí kůži koupajících se. Sanitační prostředky se rychleji rozpadají.


Nízké pH může být korigováno přidáním přípravkem na zvýšení pH. Když vám začne bazén zelenat, hnědnout nebo dokonce černat, je čas na boj proti řasám. Jinak výrobce „ INCHEMA“ má dokonce návod na snížení pH v bazénech. Zřejmě se u Vás jedná o vysokou úroveň alkality , která neumožní snadno měnit pH. K jeho odstranění je třeba flokulačního (vločkovacího) přípravku, v důsledku jeho působení se vytvoří z mikroskopických nečistot vločky, které se začnou usazovat na dně bazénu a je možné je odfiltrovat, nebo vysát.


Výsledkem je křišťálově čistá voda. Pěnu v bazénu nám můžou udělat různé organické nečistoty, jako jsou šampóny tekuté gely, mýdla a krémy, které používáme. Proto je důležité před vstupem do bazénu se pořádně osprchovat, aby nedošlo k zanesení bazénové vody těmito přípravky.


Odpěníme část vody pomocí odpěňovače.

Dle velikosti bazénu lze zakoupit různá balení, od kilových balení po barely pro komerční provozy. Ph mínus kg pro snížení pH v bazénové vodě. Skladem, ihned k odeslání nebo osobnímu vyzvednutí. Má vliv na funkci technologie úpravy vody, životnost bazénu , potrubních. V průběhu provozu bazénu může dojít ke zvýšené pěnivosti vody.


Odměřené množství přípravku nasypeme podél stěn bazénu přímo do vody. Mohou za to především různé organické nečistoty jako jsou například mýdla, šampony nebo krémy,. Pokud je voda v bazénu příliš železitá, musíme častěji kontrolovat její pH, aby se nekalila.


Použijte přípravek s vyšším pH, pro vyrovnání kyselosti vody. Při úpravě bazénové vody v domácím bazénu se s termínem alkalita pravděpodobně dříve či později nakonec setká každý vlastník domácího zahradního. Testovací proužky na měření bazénu , akvaria, studny.


Alkalita slouží ke stabilizaci pH a snížení spotřeby prostředků na úpravu pH. Zvyšuje účinnost chloru. Používá se i při bezchlorových úpravách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky