úterý 28. července 2015

Rajčata san marzano

Italská delikatesa na Vašem stole. V nabídce několik druhů sušených rajčátek nakládaných v oleji s dalšími. Tyto rajčata dozrávají v oblasti Vesuvu , kde je velmi specifická půda, která dodává právě těmto rajčatům ještě úžasnější chuť. Pozdní odrůda tyčkového rajčete neobvyklého , protáhlého tvaru.


Velmi tolerantní k chorobám rajčat, hmotnost plodů kolem 100. Rajčata předpěstujeme, výsev semen provádíme v březnu, ve stadiu tvorby prvních pravých listů rostlinky přesadíme do větších nádob.

Die kräftigen San - Marzano -Tomaten sind weitestgehend resistent gegen die bekanntesten Tomatenkrankheiten. Sollte sich doch eine Krankheit einnisten, kann man diese mit schonenden Mitteln, wie zum Beispiel schwarzer Schmierseife, behandeln. Winzer zusammen und gründeten die Kooperative. In den folgenden Jahren ging es steil bergauf. Ten rozdíl je nejen chuťový, ale můžete ho i vidět.


Tahle rajčata mají úplně jinou chuť než rajčata kupovaná. Jsou masitá a hodně slaná - až vás to. Jejich výhodou je, že se po spaření velmi snadno loupou.


Bejbino je dobré, mně nepraskalo.

Pollicino je delikatesa a při pravidelné zálivce nepraská. Sie zeichnen sich durch ein intensives und fruchtiges Aroma aus. Sie gehören, wie alle Tomaten,. Osivo vyséváme nejlépe do sadbovačů o velikosti buněk 5xcm. San Marzano je super na kečup, má málo vody.


Tady, na úrodné půdě, na úpatí Vesuvu, na břehu řeky. Rajče tyčkové SAN MARZANO GIGANT , tyto rajčata jsou tvarově papriková nebo banánová. Jsou určená ke kuchyňskému zpracování nebo na výrobu kečupu. Po deseti dnech nelezlo ještě nic.


Kč : Hlavní chody - příprava trvá minut. AB45: Nízký roštěnec 300g. Hojně jsou využívána v italské kuchyni. Po spaření se rajčata dobře loupou. SAN MARZANO GIGANTE 3) – tyčková odrůda rajčete s protáhlými oválnými plody, o hmotnosti 1– 1g, určenými ke kuchyňskému zpracování nebo na výrobu kečupu.


Odrůdy typu SAN MARZANO jsou velice vhodné pro vaření na boloňské omáčky a podobně. Oregano česnek, Bazalka kapary, Chilli, Uzené jalapeno, Pepř. Plody jsou vhodné k přímé konzumaci a bývají s oblibou přidávány do salátů a dalších pokrmů studené kuchyně.


Odrůda je charakteristická jasně červenou barvou, výbornou chutí, pevnou dužinou. Jedinečná lahůdka, která povýší jídlo na delikatesu.

Naložená rajčata můžete kombinovat s mnoha pokrmy. Má výraznou chuť a jasně červenou barvu. Naše polední menu PŘEDKRM Krémová mozzarella, rajčátka, rukola Kč POLÉVKA Kuřecí velouté, miso, fritátové nudle, zelenina Kč HLAVNÍ CHODY.


Rajčata mají typickou sladkou chuť, která se využívá především k přípravě omáček či kečupů. Klasická varianta sušených rajčat dle středomořské receptury. Plody jsou známé pro svůj protáhlý tvar s pevnou dužinou a velmi malým počtem semen. Jelikož se jedná o tyčkovou odrůdu, rostlina vyžaduje oporu.


Nevím jak Vy, ale já miluji rajčata , tedy jejich plody, nejlépe připravené jako salát s cibulkou a bylinkovou zálivkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky