pátek 31. července 2015

Šáchor pěstování

Tato bahenní rostlina pochází z Madagaskaru, kde roste na březích řek. Rákosovité lodyhy jsou zakončeny trávovitými nebo vláknovitými listy, které jsou. Jeho pěstování je snadné, nejlépe mu vyhovuje stálá pokojová teplota okolo °C, dostatek světla, ale ne plné slunce. Protože pravý šáchor papírodárný narůstá do dvou až pětimetrové výšky, hodí se jedině do velkých teplých zimních zahrad.


Pěstování šáchoru (Cyperus alternifolius). Pojďme se na něj podívat blíže.

Jedná se vlastně o zeminu s příměsí písku a jílu. Cyperus) je znám také pod názvem „papyrus“, který skvěle čistí vzduch v bytě. Existuje množství různých variant a kultivarů, které se od. Vyhovuje mu stálá pokojová teplota kolem stupňů a dostatek světla.


Přímému slunci ho ale nevystavujte. Co je ale podstatné a pro rostlinu nezbytné, je dostatek vody. Ideální je okno otočené na sever nebo východ. Pokud máte okno v koupelně, je to pro šáchor z hlediska vlhkosti vynikající místo.


Asi od konce května může být venku.

Cyperus esculentus) je v mnoha zemích světa považován za nebezpečný plevel a mohl by se stát závažným problémem při pěstování. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Cyperus), charakteristika a základní rady pro pěstování T ato bahenní rostlina pochází z Madagaskaru , kde roste na březích řek.


Cyperus je znám již z doby starého Egypta, kdy se používal po úpravě jako podklad egyptských papyrusů. Stonky dorůstají do velké výšky – cca metry. Cyperus ( Šáchor ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej.


Tato rostlina, stejně jako jiné druhy šáchorů, potřebuje dostatek vody. Příznivé podmínky pro svůj vývoj nachází především v kukuřici a okopaninách. Jejich špičky se po čase ztlušťují do podoby hlízek o průměru – cm. Jedna rostlina vytváří až několik tisíc hnědých hlízek s cenným obsahem, vysokým podílem škrobu, kvalitních tuků, vitamínů, minerálů a vlákniny.


V bytových podmínkách však většinou nekvete. Je známá již z dob starého Egypta, kdy se po úpravě používala jako podklad egyptských papyrusů. Je to velmi zajímavá pokojová rostlina. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos.


Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Nebo také šáchor papírodárný. Zkrátka roste, jako z vody. Při pěstování nesmíte dopustit, aby mu někdy vyschla zemina.

Je důležité udržovat půdu stále vlhkou. Nejlépe roste v neutrální a mokré půdě. Kořeny udržujte vlhké až mokré. Pravidelně ho přihnojujte. Na zimu potřebuje přemístit do tepla.


Prakticky okamžitě se šáchor uchytil v oblasti španělské Valencie, a ta v jeho pěstování vyniká až do dnes. Lidově se šáchoru říká zemní mandle. Rostlina totiž produkuje podzemní hlízky, které mají chuť právě klasických mandlí. Vaše jméno: Informuj mne na tento e-mail pokud bude moje reakce vybrána jako nejlepší nebo okomentována. Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací.


Přečtěte si další podrobné informace o pěstování hortenzií v nádobách! Kdy kvete hortenzie a jaké může mít barvy? Hortenzie kvetou od března do července, záleží na ranosti odrůdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky