úterý 28. července 2015

Azalka žlutá

Witte má svítivě oranžovožluté květy se žlutou skvrnou, Saturnus oranžově červené. Mladé výhony jsou lepkavě ochmýřené, listy pak chlupaté. Listy opadavé, podlouhle kopinaté, temně zelené, při rašení šedavě chloupkaté. Opadavá, vzrůstem středně velká azalka.


Jako 15-letá bude 2m vysoká a 1m široká. Je mrazuvzdorná, vyhovuje jí polostín a kyselá.

V květnu a červnu keře rozkvétají nádhernými, velkými. V zimě jí opadají i listy, takže na zahradě bude jen holý keřík. Golden Eagle je velmi nápadná azalka , kvete od poloviny května do začátku června tmavě oranžovými květy, které přechází do zlatavě oranžové uprostřed.


K nám se azalky dostaly ze své domoviny v Číně a jsou pěstovány v mnoha druzích a odrůdách. Kvete velmi hojně, v průběhu května, a to zářivě růžovou barvou. Odolnost vůči mrazu je velmi dobrá. Slovo „azalka“ pochází z řeckého slova „azaleos“, což znamená „suché“.


Kromě toho, že azalka je název květiny, v některých zemích, jako je Indie, Arábie, Řecko a anglicky mluvící země, je azalka také ženské jméno.

Japonská azalka Kermesina (Azalea japonica Kermesina) kvete nádhernými, bílorůžovými květy a roste do. Jedná se většinou o středně vzrůstné a rychle rostoucí dřeviny se středními až velkými květy, které barevně krásně doplňují. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Dosahuje výšky až metrů a je naprosto otužilá v našich zimních podmínkách.


Spiraea betulifolia - tavolník březolistý. Azalka žlutá (latinsky Azalea luteum). Rašící poupata jsou oranžovožluté.


Vyžaduje kyselou půdu a má ráda slunné stanoviště s dostatečnou zálivkou. Pupalka dvouletá patří k rostlinám, které se v poslední době těší veliké oblibě. Je poměrně dekorativní a současně je využívána jako léčivka.


Doba květu: Červen až Říjen. Azalea japonica Königstein - japonská azalka, zakrslá Tyto na údržbu nenáročné keře kvetou většinou velmi bohatě od konce dubna až do konce května. Listy jsou drobné, oválné, mírně lesklé a středně zelené. Azalea (KH) ´Czardas´- azalka ´Czardas´ oranžově žlutá. Fotografie má celkem komentář.


Bílá, žlutá, červená Květy azalek mají nespočet sytých barev , některé jsou i dvoubarevné, žíhané nebo třeba růžové s bílých lemem, bílé s fialovým okrajem, oranžové se žlutými proužky. Píďalka žlutá CIDARIA FULVATA. Když přemýšlíte o změnách ve svém bytě či domě, tak jedním z nejrychlejších a nejjednodušších způsobů je výběr těch správných barev.

Ve své domovině Japonsku, Malajsii a Himalájích rostlina pokrývá celé plochy. Lze je rozdělovat na stálezelené. Pokud vám azalka úplně odkvete a rostlina přežije, tak odstraňte zvadlé a odkvetlé části a postupně zaštípejte nové výhonky, aby se vám záhon rozrostl. S přesazením je to poměrně jednoduché.


Prodejní doba (březen, duben, květen, červen, září, říjen, listopad): pondělí až pátek: 8. Latinský slovník on-line. Zadejte Vámi hledané slovo do pole níže a nalezněte tak překlad pro Vámi zadané slovo. Violka zahradní je umělý kříženec, který byl vyšlechtěn pro okrasu. Na jeho vzniku se asi podílely: violka žlutá (Viola lutea), violka trojbarevná (Viola tricolor), violka rohatá (Viola cornuta), Viola altaica a asi i další. Velké Británii a dnes se pěstuje ledaskde ve světě.


Hybrid vznikl počátkem 19.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky