pondělí 27. července 2015

Americký ženšen

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Americký ženšen obsahuje ginsenosidy například ginsenosidy Ro, RB RB RC, R Re, RGa pseudo ginsenoside ( R), R které se používají k identifikaci jsou hlavním rozdílem mezi americkým ženšenem a pro jiné ženšeny. Americký ženšen najde uplatnění všude tam, kde je potřeba doplnit Qi (srdce, plic, ledvina sleziny) a podpořit produkci tělních tekutin a tím i krve.


V TČM si ženšen americký našiel svoje vlastné miesto po boku ženšenu pravého. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a.

Korejský nebo americký ? Naprosto nejvyšší obsah účinných látek však obsahuje ženšen korejský. Přičemž sibiřský ženšen vlastně ani není opravdový ženšen , ale obsahuje podobné látky a studie prokázaly, že má i podobné účinky. Sibírsky ženšen ale nie je pravý a má mierne iné účinky ako kórejský ženšen alebo ako čínsky. Podporuje fyzický a mentální stav i odolnost vůči stresu. Panax ginseng) a americký ženšen.


Přispívá k udržování normální sexuální funkce. Maca , je ověřený tisíci let využívání starými čínskými mediky.

Ne nadarmo se považuje jako jeden z nejefektivnějších léčiv východní medicíny, který neustále dokazuje, že svým všestranným využitím má stále co nabídnout. Nebude asi žádným překvapením, když prozradíme, že severoameričtí Indiáni kořen ženšenu znali také a používali jej pro jeho léčivé účinky. Sibiřský ženšen ale není pravý a má mírně jiné účinky než korejský ženšen nebo jako čínský. Pro obyvatele míst jeho přirozeného výskytu, je odpradávna uznávanou bylinou, která napomáhá zachovávat rovnováhu mysli i těla.


Slovem ženšen se mnohdy označují i byliny, které sice mají podobné nebo alespoň nějaké účinky jako ženšen pravý, nemají však s ženšenem obvykle mnoho společného, můžeme i říci, že parazitují na názvu ženšen - jde např. Kořen Ženšen můžete užívat v různých formách, kromě tabletek, jej můžete také pít ve formě čaje, který je prospěšný pro celkovou životní vitalitu. Ako sme už spomenuli, nejde o pravý ženšen , ale o príbuznú rastlinu, ktorá má veľmi podobné využitie ako americký alebo ázijský ženšen. Kromě toho, že je silným antioxidantem, disponuje povzbuzujícími účinky.


Někdy bývá nazýván též všehoj ženšenový. Léčivá droga zjednodušeně nazývaná asijský ženšen , čínský ženšen a korejský ženšen též pochází z této rostliny. Americký ženšen je známo, že zvyšuje energii jin, je známo, že korejský ženšen zvyšuje jangovou energii. Tuto odrůdu hledejme u severoamerických indiánů. Ti se jejímu pěstování věnují již mnoho let.


Americkému ženšenu bývají tradičně připisovány blahodárné účinky na lidskou paměť, díky čemuž se stal častým p. Aralia quinquefolia Dec. Jeho domovinu hledejme v Severní Americe, kde ji domorodí Indiání běžně požívali pro jeho silné léčivé účinky.

Jinak mají všechny tři druhy ženšenu mnoho společných vlastností a použití. Niektoré druhy ženšenu, napríklad ženšen americký , sú zákonom chránené. Táto rastlina patrí medzi voľne rastúce byliny a vyskytuje sa len v severnej Amerike.


Z nej nie je možné u nás zakúpiť žiaden produkt a bolo by to koniec koncov aj nelegálne. Pochádza z južnej Číny a je najrozsiahlejším druhom ženšenu. Využívá se: sušený kořen. Americký ženšen se používá ke zvýšení energie, k zlepšení krevního oběhu, k posílení imunitního systému, působí blahodárně na slezinu a plíce.


Je dobrý na jemné posilování energie člověka, k usnadnění překonání podrážděnosti z nedostatku spánku. Je velice vhodný pro osoby starší let. V současné době ženšen z volné přírody vymizel a je zapsán v seznamu ohrožených druhů. Pěstuje se na plantážích za pomoci moderní technologie. Na trhu je k dostání více druhu ženšenu (korejský, čínský, americký a sibiřský).


Všechny jeho aktivní látky se navzájem podporují a zároveň. Na to poukazuje i jeho jiný český název – všehoj ženšenový.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky