pátek 24. července 2015

Levandule použití

Levandule in Brünn reservieren. Schnell und sicher online buchen. Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt!

Einfach, schnell und sicher buchen! Buchen Sie Ihr Wunschhotel schnell und einfach mit der HDE Preisgarantie. Důležité uplatnění nachází levandule při vnějším použití, kde je nejlepší ve formě levandulového oleje.


Natírání bolavých míst levandulovým olejem překvapivě pomáhá při revmatismu, po úrazech, při vykloubeních, natržených svalech, bolestech a zánětech nervů. Použití levandule Farmaceutické účely. Pro farmaceutické účely sbíráme květy levandule od poloviny června až do srpna.


Z jednotlivých rostlin prsty stáhneme ne zcela rozkvetlé květiny, můžeme odstřihnout i celé květonosné bezlisté.

Stříháme levanduli tak, aby na odstřižených místech zůstaly ještě lístečky, nikdy nestříháme do dřeva. Po odkvětu odstraňujeme květní stvoly (srpen). Lze ji konzumovat vnitřně a pak účinkuje při bolestech hlavy a závratích. Připravte si směs vody a levandulového oleje. Směs nalijte do rozprašovače a několikrát denně s ní osvěžte místnost.


Původně rostla v západním Středozemí, ale brzo se rozrostla po všech zemích okolo Středozemního moře. Tradičně se pěstuje ve francouzské Provence. Květy levandule obsahují třísloviny a silice. Nejvíce se ale využívá kvůli svým aromatickým účinkům. Původ této rostlinky je ve Středomoří a má šedozelené listy a květy obvykle fialové nebo modrofialové barvy.


Ideální jsou polštářky s nasušenou bylinkou, které provoní celou místnost. Uplatní se v kosmetickém průmyslu (vonné oleje, parfémy ). Nur für unsere Geschäftskunden. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Oddělte kvítky levandule od stonků. Pro výrobu levandulové vody nepotřebujete stonky – vonná esence se ukrývá právě v květech.

Jsou to obvykle polokeře, někdy jen vytrvalé byliny a kvetou modrým, bílým nebo růžovým květem. Rod je znám především pro svou nezaměnitelnou vůni. Pokud si ji nasušíte a zabalíte do bavlněného sáčku, můžete ji použít jako aroma k osvěžení vzduchu, či na rozvonění prádla ve skříni. Sušená levandule je také vynikající jako potpourri nebo jako dekorace do vázy.


Pro levandule : Kdy hnojit levandule na zahradě Celkem řečeno - vypadají dobře, voní úžasně a mohou být sklizeny pro použití v kuchyni a pro vytvoření sáčků. Je také velmi snadno o ně pečovat, když víte, jak na to. Tato léčivá rostlina, ale i koření je domovem v jižní Evropě, kde roste planě všude na jih od Alp. U nás se většinou pěstuje v zahradách jako rostlina okrasná.


Pije se podle chuti rozředěný studenou vodou, případně s ledem. Může se ozdobit několika kvítky levandule. Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy. Právě teď je ten pravý čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky