pondělí 27. července 2015

Bambus pěstování

Stanoviště a půda Ideálním stanovištěm je poloha s dostatkem vláhy a světla, chráněná před severními a východními větry. Při pěstování pouze ve vodě zajistěte, aby její hladina zakrývala alespoň kořeny. Nezapomeňte vodu jednou týdně vyměnit, aby rostlina nezačala zahnívat. Je dobré také čas od času umýt nádobu, kamínky i stonek rostliny.


Samotné pěstování není ani náročné, ale má však jisté zvláštnosti.

Pozitivní zajisté je, že bambus zvládá mráz, ale vadí sucho. Pokud půda v zimě zmrzne, rostlina trpí nedostatkem přísunu vláhy a může zajít. Tomu lze předejít ochranou, tj. Pokojový bambus lze pěstovat v podstatě úplně stejně, jako jakoukoli jinou, běžnější pokojovou rostlinu. Ale je zřejmé, že i on má seznam svých podmínek, ve kterých je ochoten s vámi spokojeně soužít a nosi.


Vítejte na stránkách, které jsou věnovány zimovzdorným bambusům. Najdete zde hlavně druhy, které mají potenciál u nás vydržet celoroční pěstování.

Prosím o radu aké hnojivo mám použiť? Podarilo sa mi kúpiť AGRO-tekuté hnojivo pre palmy, dracény, juky. Rostlina má zašpičatělé úzké listy, které vyrůstají na jemných tenkých větvičkách. Hlavní výhony jsou u bambusu silné a dřevnaté.


Listy nerostou vzpřímeně, ale lehce se sklanějí. V interiérech dorůstá bambus výše kolem metru. Občas symbolizují samotného Buddhu. Pro buddhismus nebo taoismus má bambus náboženský význam v kaligrafickém umění (krasopis).


Sicher durch den Winter. Jednoduše :) Pěstování bambusu není věda, a to ani v našich podmínkách. Když dodržíte pár základních rad týkajících se. Jeho pěstování není nijak složité a náročné, přece jen je ale dobré seznámit se s jeho požadavky na péči, typ zeminy a stanoviště. Pak už je na řadě výběr toho správného druhu bambusů.


Nejlépe je koupíte v bambusáriu, školce specializované na zimovzdorné bambusy. Vložte bambus štěstí do vysoké, skleněné vázy nebo keramického květníku – nepoužívejte mělké misky – nebo jej nechte v nádobě, ve které jste jej zakoupili. Rastlinu zalievame mäkkou, odstátou vodou.

V kvetináči musí být dobrá drenáž, aby sme zabránili premokreniu. Bambus představuje univerzální rostlinu. Príliš chladné a vlhké stanovisko spôsobí, že rastlina nerastie a korene pomalu hnijú. Nabízím Vám sazenice bambusů na prodej.


Nejodolnější bambusy - některé vhodné na živý plot či bambusový háj, jiné jako solitéra nebo pro další využití. Pouze několik málo druhů – například Phyll. Je proto vhodné zalévat hodně a často, a to i postřikem – mlžením do listů. Autor: Thinkstockphotos. Hnojí se brzy na jaře organickými nebo průmyslovými dusíkatými hnojivy.


Japonsko bambus s dlouholetou tradicí pěstování v Evropě. Vzpřímená stébla s elegantními listy. Vážení čtenáři, k dispozici je již seznam nejodolnějších druhů (viz níže). Do katalogu průběžně přidáváme další a další bambusy a. Socken, Boxershorts, T-Shirts und Unterhemden.


Einzigartig weich und funktional.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky