čtvrtek 23. července 2015

Jak změřit ph vody v bazénu

Tradičně bývá pH vyšší, a tak se používá pH - v požadovaném množství. Bílá krystalická látka se rozpustí v kbelíku s vodou a následně se voda vylévá do bazénu. H se upraví a chemie bude opět fungovat tak, jak by měla. Prakticky existují způsoby, jak lze změřit pH vody.


Nejvíce asi záleží na tom, jak často budete hodnoty měřit. Když to bude skoro každý den, tak už se vyplatí zainvestovat do elektronického testeru pH.

Pro udržování kvalitní vody v bazénu si vystačíte s kapkovým nebo tabletovým testerem (není potřeba měřit tak často). Snížení pH vody v bazénu pomocí granulátu pH minus v případě, že pH je vyšší než 6. Před každou úpravou vody je zapotřebí nejprve změřit hodnotu pH , která by se měla pohybovat v rozmezí od do 4. Skutečný stav zjistíte takzvaným kapkovým testerem. Při pH vyšším než se voda kalí a dostává mléčnou či světle šedivou barvu. Pro měření hodnot se používají bazénové pH testery.


K dostání jsou ve variantě 5v takže umožňují nejen měření pH, ale také dalších neméně důležitých hodnot. Podle toho, co jsem našel - opravdu málo, by se to mohlo řešit přidáním vápenné vody , to je čirá voda, která je nad hašeným vápnem, když se usadí v nádobě.

Mělo by to změnit jak tvrdost, tak ph. Zatím jsem taky nezkoušel. H vody , úprava tvrdé vody Optimální hodnotu pH vody v bazénu spolehlivě vyřeší přípravky z řady bazénové chemie pro úpravu pH. Otestujte si bazénovou vodu pH testerem a případně použijte přípravky pH PLUS nebo pH MINUS pro ideální vlastnosti vody v bazénu.


Není možné přesně měřit pitnou vodu nebo moč či krev,nebo rostlinné výluhy. Ale nevím,proč měřit přesně pH vody v bazénu ? MgO (oxid hořečnatý) Celková tvrdost vody je označována jako GH nebo dGH. V eshopu naleznete kategorii úprava pH, pH minus, plus. Více informací o úpravě pH naleznete v článku Úprava pH v bazénu, měření a regulace.


Desinfekce vody v bazénu je velice důležitá. Máme-li v bazénu správné pH, můžeme se pustit do desinfekce vody. Nejčastěji používaná je chlorová desinfekce bazénové vody.


Měření pH vody v bazénu je důležité. Přesto ho mnozí podceňují. Stylové a funkční oblečení můžete mít i na zahradě.


V případě, že se vám v bazénu tvoří řasy a upravili jste pH či tvrdost vody, rozhodně pomůže Savo Original i na bazény, které můžete používat i místo čistě chlorových přípravků. Pokud naměřené hodnoty nejsou v. Velmi pohodlným způsobem jak upravit vaši vodu v bazénu je použití mořské soli v kombinaci se solonizačními jednotkami.

Tyto pracují na principu elektrolýzy, kdy se do bazénové vody rozpustí koncentrace soli, což je poloviční slanost vaší slzy. Jak už názvy napovídají, v případě zásadité vody snížíte pH pomocí přípravku PH MINUS. Naopak v případě kyselé vody s pH méně než využijete přípravek PH PLUS. Díky správnému pH budete mít zdravé koupání po celou sezónu. Před použitím jakékoliv bazénové chemie musíme nejdříve změřit hodnotu pH a tvrdost vody.


K tomu nám poslouží bazénový minitester. Hodnota pH je důležitá a závisí na ní účinnost většiny výrobků bazénové chemie. Ideální hodnota se pohybuje v rozmezí pHa pH6.


Testery k měření vody v bazénech. Tabletový tester Lovibond je ideální pro měření bazénové vody , díky poměru přesnost a jednoduchost měření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky