středa 4. července 2018

Majoránka zahradní

V každém případě vyžaduje plné slunce , a pokud možno místo, které je chráněno před větrem. Existují však i vytrvalé druhy. Pro nezaměnitelné aroma a malé nároky při pěstování majoránky její obliba stoupá.


Ve své domovině (ve Středomoří) roste také planě jako trvalka. Lodyha je přímá, listy vstřícné, drobné, oválného či obvejčitého tvaru.

Roste v trsu, má několik. V dnešní době je jednou z nejpoužívanějších bylinek v české kuchyni. Původ najdeme až v Egyptě či Arábii. Nesmí chybět v guláši, fazolové omáčce, zabijačkových specialitách, ale chutná je také ve vegetariánských jídlech. Tato trvalka je pěstována jednak jako koření, které má své nezaměnitelné aroma, jednak pro své léčivé účinky.


Můžete si z ní uvařit čaj, inhalovat ji, udělat mast nebo ji použít do koupele. Na pěstování je nenáročná. Jedná se o vytrvalou rostlinu, ale protože jí nevyhovují.

Majoránka je tradiční bylinkou používanou v české kuchyni. Jetzt buchen mit Booking. Schnell und sicher online buchen. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt!


Einfach, schnell und sicher buchen! Staří Egypťané, Řekové a Římané ji. Ale pomocí čerstvého, vlastníma rukama vypěstovaného koření je experimentování v kuchyni dvojnásobně zajímavé.


Poznáte ji podle přímého, rozprostřeného stonku a protilehlých, oválných listů. Dorůstá do výšky asi cm. V přírodě volně neroste.


Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. Těžko si bez majoránky představím mnoho oblíbených pokrmů, jako například gulášovou polévku, některé omáčky, pečená masa, nádivky nebo klasické pochoutky domácí zabijačky. Pro tento účel se u nás pěstuje, neboť ve volné přírodě neroste.


Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a. Je to jednoletá, v některých případech i dvouletá bylinka s příjemnou vůní, která dorůstá do výšky asi cm.

V úžlabinách listů má husté střapce, které jsou tvořeny malými bílými květy, plody jsou tvrdé a dozrávají pouze v teplejších oblastech. V kuchyni nalezne uplatnění v polévkách, bramborových pokrmech (například známý „bramborák“), vaječných pokrmech, salátech, paštikách, pokrmů z jater a jehněčího, vepřového a husího masa. Nízké kompaktní keříčky s velmi výraznou majoránkovou chutí a vůní. Nať sklízíme na počátku kvetení. Origanum majorana - majoránka zahradní.


Treláž i loubí jako architektonické prvky představují důležitou součást zahrady, navíc by měly mít svým vzhledem přímou stylovou návaznost na dům. Použití Intenzivní vůně. Kromě kulinářského využití má i léčivé účinky – působí.


Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. U nás vymrzá a musí se tedy každé jaro znovu vysévat. Má malé tenké, červenavě naběhlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky