úterý 24. července 2018

Vajgélie květnatá

Dospělý keř dorůstá do výšky 1cm. Kvete během května až července tmavě růžovými zvonkovitými květy, které jsou z vnitřní strany světlé. Vykvétají v soukvětích tvořených z 3–květů.


Tvoří polokulovité keře, které na jaře v paždí listů vykvétají vrcholíky růžových či bílých květů. Používá se také jako solitér v předzahrádkách.

Pěkně se vyjímá v kombinaci s jinými kvetoucími keři. Ideální do zahrad i parků. Nižší, kompaktní odrůda vajgélie se zelenými listy a jemnými růžovými květy. Ty mohou být tmavě vínové až světle zelené, zdobí je květy.


Dobře zvládají i těžké a lehce podmáčené půdy. Bujně rostoucí odrůdy se hodí do neformálních živých plotů a venkovských zahra stejně jako součást skupinových výsadeb na větších plochách. Tento opadavý keř roste kompaktně cca m na výšku i do šířky.

Nejraději má středně živné a mírně vlhké půdy a slunce až polostín. Obvykle kvete od pozdního jara do pozdního léta zvonkovitými, červenými, růžovými, ale i bílými květy. Popis: Vzpřímeně rostoucí dekorativný keř s mahagonovými listy, kvete světle růžovými zvonky.


Velice často se stává, že po sestřihání kvete i podruhé v roce (VII.- VIII.). Velmi pěkná červeně kvetoucí Vajgela. Kvete od května, a to velmi bohatě, a v podstatě po celé léto. V černu je doplněn o růžové květy.


Tato vajgélie má svou domovinu ve spodní části Ruska, severní Číně, Korey i Japonsku a je samostatným druhem. Nekvete tak okázale jako vajgélie květnatá. Více o něm vám řekneme v článku, který jsme pro vás připravili.


Má světle růžové květy, které rozkvétají na přelomu jara a léta. Tento kultivar je zdoben nádhernou záplavou růžových květů, ale i. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Weigela florida ( vajgélie květnatá ) - Weigela coraeensis ( vajgélie velkokvětá) - Weigela. Od konce jara do počátku léta se objevují chocholíky nálevkovitých tmavě růžových květů.


Krásná zářivá vajgélie není náročná na pěstování, přesto dodá zahradě atmosféru svými svými růžovočervenými květy.

Pěstování vajgélie jsou ceněné zahradní. Vajgélie - Weigela Mezi zástupce rodu Weigela patří např. Syn: Wine and Roses Nízký, široce kulovitý, opadavý keř. Listy sytě až temně vínové, květy. Kvete v období květen – červen, květy barvy bílé a světle růžové.


Nízká, kulovitá odrůda s vínově zbarvené listy. Dorůstá až m do výšky i šířky. Keře okrasné květem Proč stříhat? Tuto kategorii snad zná každý a nikdo nepopírá estetickou hodnotu květu, kterou bohužel mnozí očekávají i od skupin keřů ozdobných.


Květy jsou zvonkovité a sytě růžové. Vzrůst má nízký, kulovitý, výška až 1cm. Nenašli jste potřebné informace k této rostlině? Chcete se na něco konkrétního zeptat? Kvetoucí keře umí ozdobit jakoukoli zahradu.


Jedním z nejcennějších je bezesporu vajgélie. I proto si ji představíme mnohem podrobněji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky