úterý 31. července 2018

Ochrana vinné révy proti chorobám

Schau Dir Angebote von Proti auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Až po odkvětu se začíná projevovat napadení plísní šedou, botrytidou. Největší škodu pak způsobuje na hroznech v době dozrávání, které hnijí a znehodnocují se. Ochrana vinné révy proti houbovým chorobám. Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají svůj malý vinohrad pro radost.


Napadají i jednotlivé keře, které jsou. Situační zpráva o ochraně révy vinné pro 28.

Choroba může napadnout hrozny těsně po odkvětu a ty posléze usychají. Antre WG fungicidní přípravek ve formě ve vodě dispergovatelného granulátu k ochraně proti chorobám jádrovin, révy vinné , rajčete, třešně a višně. Fungicidní přípravek Antre k ochraně proti chorobám jádrovin, révy vinné ,. Málokterá plodina má v naší zemi tak dlouholetou tradici jako réva vinná. Aktuální ochrana proti houbovým chorobám révy.


Tento typ odolnosti souvisí se stárnutím rostlinných plet. Proti plísním nejsou účinné všechny dostupné fungicidní přípravky. Chemická ochrana a plísně. Kromě některých širokospektrálních kontaktních přípravků, které se používají především preventivně, jsou to hlavně speciální „protiperonosporové“ systémové přípravky.


Onemocnění se šíří za vlhka a optimální teploty okolo 23°C. Na bazálních listech se na jaře projevuje černými skvrnami ohraničenými světlezeleným lemem. Mezi nejčastější houbové choroby révy vinné patří padlí révy , plíseň šedá, plíseň révová a další, jako je červená skvrnitost révy či červená spála révy vinné. Bobule jsou na tyto choroby nejvíce náchylné v srpnu, kdy je potřeba nezanedbat často už poslední ošetření vinice proti těmto houbovým chorobám.


Proti těmto chorobám stříkáme těsně po odkvětu a za čtrnáct dnů opakovaně. Pokud prší a je teplo, přidáme další postřiky dokud nezačnou bobule. Provádíme analýzu hroznů, moštů a vín dle SZPI.

This video is unavailable. Po expanzi na holandský trh společnost změnila svůj název na Belchim Crop Protection. Kromě výběru vhodného postřiku proti plevelům a škůdcům je také velmi důležité období, kdy postřik aplikujete. Některé přípravky jsou určeny pro období před kvetením a některé zase po kvetení. Vždy je potřeba sledovat etiketu postřiku.


Nutná je včas provedená chemická ochrana. V prostorách skleníků a fólníků se doporučuje časné jarní vysíření knoty. K nejrozšířenějším škůdcům révy vinné patří vlnovník révový, hálčivec révový, obaleč mramorovaný, obaleč jednopásý, sviluška ovocná, mšička révokaz. Kvetení révy vinné probíhá v závislosti na podmínkách různě dlouho a je silně ovlivněno počasím. Ackermannem byl připraven další termín na konec letošního roku.


Kontaktní fungicid proti houbovým chorobám polních plodin, zeleniny, ovocných plodin, révy vinné a okrasných rostlin. Největším problémem jsou houbové choroby – hlavně plíseň révy (Plasmopara viticola) a padlí révy (Erysiphe necator), ty dokážou v problémových letech zcela zničit úrodu. Několik drobných preventivních opatření a pár ošetření biologickými přípravky tento problém většinou snadno vyřeší i na vaší zahradě či vinici.


Proti mucnatke sa pouziva aj PrevB ktory obsahuje pomarancovy olej ako ucinnu latku. Pripravok nema licenciu ako postrek proti mucnatke, preto sa musi predavat ako listove hnojivo a ucinok proti chorobe je na etikete vyjadreny diplomatickejsie. AGRO Talent je širokospektrální preventivní i léčebný fungicid k ochraně proti houbovým chorobám (padlí na jabloních, jahodníku, révě a okrasných rostlinách, strupovitost jádrovin, rez slivoně, skvrnitost listů třešně, višně a okrasných rostlin, moniliová spála višně). Odolnost vinné révy proti zimním mrazům je závislá na odrůdě, klimatu a vašich opatřeních. Před poškozením mrazem se sama réva chrání přeměnou škrobu v pletivech na cukr, dochází k takzvané hydrolýze škrobu a vzniklé množství cukru chrání pletiva před zmrznutím.


Přicházejí-li zimní mrazy pozvolna, je to pro révu z hlediska adaptace lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky