pondělí 30. července 2018

Hortenzie velkolistá

Nur solange der Vorrat reicht! Angebote für diese Saison! Kvete bohatými květenstvími , jejichž barva je závislá na kyselosti půdy. Patří do čeledi hortenziovité.


Má ráda teplo a ve vyšších polohách vyžaduje přikrytí.

Je krásným doplňkem zahrady či terasy. Kvete formou kulovitých květenství o průměru až cm. Květou jsou růžové barvy. Hortenzie z této série kvete již od května do pozd.


Podobně jako hortenzie velkolistá i tato vytváří mohutná kulovitá květenství, přesto se v mnohém liší. Barevná škála se soustředí na čistě bílou a mírně nazelenalou, v čem se ale úplně liší, jsou podmínky pěstování. Snese i plné slunce, lépe si poradí s nízkými teplotami i hlubokým řezem, díky kterému jsou lépe stabilní její mohutné květy.

Nejznámější druh hortenzie s velkými listy a kulovitými květenstvími, která se podle pH půdy zbarvují do červenorůžova či modra. Nejznámější a nejpěstovanější hortenzie velkolistá roste nejlépe v kyselých, rašelinohlinitých půdách s půdní reakcí pH až 5. Půdní reakce má také zásadní vliv na vybarvení květů. Preisvergleich App zum Download!


Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Großes, schönes Sortiment online. Rostlina je bohatě větvená se. Schöne Pflanzen von Ihrem Pflanzenversteher! Jejich nádherná květenství bílé, modré nebo růžové barvy zdobí stinná zákoutí zahrady od jara do podzimu.


Na pěstování nejsou náročné, avšak aby nebeská modř květů nevybledla, potřebují speciální výživu. Du suchst nach Hortensie Stoff? Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Výprodej Zľava Nová kompaktní odrůda s nádhernými květy v odstínech růžové až vínové barvy.


Pochází převážně z horských lesů a křovin východní Asie. V současnosti se zdomácněla ve více oblastech světa, ale nejvíce druhů pochází z.

Vhodná na polostinná stanoviště s propustnou, živnou, mírně kyselou půdou. Existují základní barvy - modrá, růžová i bílá. Každá z nich má něco mimořádného.


Jsou to hortenzie s licencí. Asi nejznámější a nejrozšířenější u nás je hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla). Kromě ní můžeme pěstovat také hortenzii pilovitou.


Na podmínky jsou poměrně nenáročné, vydrží i mráz. Pokud vám ale nekvetou, možná jste. Přidejte asi pět květů hortenzie pilovité, jejíž květenství se skládá z velkých květů na okrajích a drobných kvítků uprostřed květenství. Téměř procent výhonů mělo květy.


Má tmavě růžové až fialové květy v závislosti na kyselosti půdy. Vyžaduje úrodnou, lehce kyselou a vlhkou půdu, slunečné stanoviště nebo polostín.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky