středa 25. července 2018

Letničky na balkon

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Ve světě existuje asi deset tisíc odrů které lze dělit na vzpřímené, převislé, polopřevislé a jejich květy pak na jednoduché, plné i poloplné. I když je pěstujete ve stínu, stejně jim nezapomeňte dopřát vydatnou zálivku a každý týden hnojivo.


Mezi letničky zařazujeme i druhy. Někteří sice tvrdí, že každoroční nutné výsevy nebo výsadby letniček do truhlíků jsou obtěžující a ztrácí se tím drahocenný čas, ale to není asi úplně správný argument. Určite už máte na balkóne vysadené niektoré otužilé rastliny.

Teraz, keď sa nemusíte obávať, že by vám kvety spálil posledný mráz, môžete naň umiestniť ďalšie letničky. Jedná se o směs letniček vhodných k pěstování v truhlících a květináčích na balkóně. Rostliny dosahují výšky mezi 10-ti až 30-ti centimetry.


Začínajú rásť zväčša na jar, v tom istom roku kvitnú, majú plody a semená a odumierajú na konci leta. Výnimkou sú situácie, kedy rastlina nestihne zaplodiť a tak prežije do ďalšieho roku. Letničky nám svoju farebnú krásu ukazujú len jeden rok. Ak chcete pestovať letničky na balkóne, neexistuje lepšia voľba ako Aksamietnica.


Tieto rastlinky nepotrebujú takmer žiadnu údržbu a napriek tomu bohato kvitnú.

Vašu terasu či balkón ozdobia plnými kvetmi zlatej až medenej farby a to počas celej sezóny. Rastlina intenzívne kvitne až do prvých mrazov. Dobre sa rozmnožuje výsevom semien skoro na jar. K největším skvostům každé zahrady patří modré hortenzie.


Bohužel tyto keře není možné pěstovat na každém místě a potřebují specifické půdní. Pokud si člověk představí, jak vypadá rozkvetlý balkón, určitě si představí nějakou z letniček. Počas sezóny pri správnej starostlivosti naše letničky vytvoria veľké množstvo biomasy a celá kompozícia tak naberie na váhe. Tento fakt je dôležitý hlavne pre stabilitu nádob, aby nedošlo napr.


Směs těchto letniček rozzáří každý balkón. Jedná se o krásnou směs různorodých letniček, ze kterých budete mít radost od června do podzimu. Směs obsahuje: velkokvěté, Schizanthus, Krásnoočka, Nemléč alpský, Ostálky či Aksamitníky. Květiny rostou do výše - cm. Na trhu existuje nepreberné množstvo ťahavých, no aj vzpriamených pakostov, ktoré môžu byť letničky i trvalky.


Balkonové květiny balkonovekvetiny. Nato aby mohli kvitnúť si vyžadujú dostatok priameho intenzívneho slnka a občasnú zálievku. Po odkvitnutí by sa mali kvety odstrihnúť aby sa podporilo nové kvitnutie.


Vyžaduje plné slunce a omezenou zálivku.

Zmes týchto letničiek rozžiari každý balkón. Ide o krásnu zmes rôznorodých letničiek, z ktorých budete mať radosť od júna do jesene. Zmes obsahuje: Schizanthus, Červenoočko, Erinus alpínsky, cínie či aksamietnice. Máte balkon obrácený k jižní straně, kde slunce pere od rána do večera? Kvety rastú do výšky - cm.


Pak možná využijete naše tipy na kvetoucí rostliny, které vydrží sluneční. Truhlíky na slunečnou jižní stranu. Kosmatec krystalový - prodej semen letniček.


Letničky, ktoré svojimi pestrými farbami skrášlia každú záhradu alebo balkón. Cínie začínajú kvitnúť v júni a dokvitajú ešte počas októbra. Dobre znášajú vysoké teploty, darí sa im na slnečných miestach a nevyžadujú časté hnojenie ani každodennú zálievku.


Krásny nápad je vysadiť ich okolo chodníka, kde vytvárajú živý pestrofarebný lem. Každý rok se snažíme zařadit několik novinek, ale soustředíme se hlavně na pestrost sortimentu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky