úterý 24. července 2018

Tis červený prodej

Tis červený (Taxus baccata). Tisy jsou stálezelené dřeviny, které se hodí jak na živý plot tak jako solitera. Výhodou tisů zejména v živých plotech je jejich snadná tvarovatelnost pomocí střihu a hustota. Sazenice radíme pravidelně zavlažovat.


Okvětní lístky spatří světlo světa od března do dubna. Rostlina je mrazuvzdorná.

Vhodná na živý plot nebo jako solitera. Jedna z neklepších dřevin na stálezelené živé ploty. Při pravidelném stříhání lze vytvořit velmi hustý živý kompaktní plot. Latinský název: Taxus baccata David.


Kultivar zakrsle rostoucího sloupovitého tisu se žlutě zbarvenými konci výhonků a jehliček. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.


Kaufe Tis im Preisvergleich bei idealo.

Tis patřil k rostlinám kouzelným a magickým. Využíval se k výrobě kouzelnických hůlek za účelem hledání pokladů a jako ochrana před čarodějnicemi. Vzhledem ke svému pružnému dřevu byl využíván na výrobu luků.


Jeho jedovatý extrakt se používal k otrávení hrotů šípů nebo bodných zbraní. Aktuálnímu nastavení filtrů neodpovídá žádná položka. Zvolte prosím jiné nastavení filtrů.


Je stínomilná, velmi pomalu rostoucí, vyskytuje se ve formě keře či relativně nízkého stromu. Jde o silně ohrožený třetihorní relikt, ve většině zemí náleží mezi přísně chráněné druhy. Sezónní prodej vzrostlých stromů ukončen (prodej probíhá pouze na jaře a na podzim). Celá rostlina – kromě dužiny plodů – je prudce jedovatá , přičemž ke smrtelné otravě stačí kuličky plodů, které obsahují jedovaté semínko.


Tis byl zjištěn na celé škále edafických kategorií, s výjimkou půd silně kyselých a chudých a rašelinných. Silně omezen je jeho výskyt na půdách výrazně ovlivněných vodou (oglejených a podmáčených). Při budování zahrady je dobré mít na paměti nejen užitek či krásu, ale také bezpečí všech jejích uživatelů.


Tis má výjimečnou zmlazovací schopnost a jako jeden z mála jehličnanů snáší jak pravidelný, tak jednorázový a silný řez. NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ Nebyl zatím přidán žádný názor. Vskutku zajímavý přírodní skvost.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. V kategorii tis červený jsme našli rostlin, které naleznete v českých zahradnictvích.

Lenešice působí na českém trhu od 7. Firma se zabývá prodejem stavebního řeziva a. Na našem území se vyskytuje roztroušeně až vzácně. Tis je okrasný jehličnan, který je vhodný jak k tvarování do různých dekorativních tvarů, tak i na vyšší živý plot. Tis je jehličnatý strom nebo keř, který se běžně dožívá až 3let a dorůst může až do výšky m. Velmi dobře se tvaruje, snáší řez.


Koruna je rozložitá, kulovitá či kuželovitá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky